Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ζελένσκι: «Η Ρωσία απέρριψε την πρόταση για πασχαλινή εκεχειρία»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ότι η Ρωσία απέρριψε την πρόταση για εκεχειρία κατά τη διάρκεια του Πάσχα των Ορθοδόξων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε, πάντως, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι εξακολουθεί να τρέφει ελπίδες για ειρήνευση.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, μιλώντας διαδικτυακά σε ένα φόρουμ της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να αποκλείσει αμέσως τη Ρωσία από τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, προτρέποντας όλες τις χώρες να διακόψουν τις σχέσεις τους με τη Μόσχα και επισημαίνοντας πως η Ουκρανία χρειάζεται 7 δισ. δολάρια τον μήνα για να αντισταθμίσει τις απώλειες από τη ρωσική εισβολή.

Επίσης, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να πάει στη Μόσχα για απευθείας συνομιλίες με τη ρωσική ηγεσία για τον τερματισμό του πολέμου. «Εξ ονόματος της χώρας μου, θα ήμουν έτοιμος να επισκεφτώ οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Όμως, ασφαλώς όχι τώρα και σίγουρα όχι τη Μόσχα. Αυτό απλώς αποκλείεται», φέρεται να είπε στο ρωσικό μέσο ενημέρωσης Mediazona. Η συνέντευξη αυτή αναδημοσιεύτηκε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.


Πηγή