Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός υφίσταται οδυνηρές απώλειες σε Σεβεροντονέτσκ και Χάρκοβο

Για τις βαριές απώλειες που έχει υποστεί ο στρατός της Ουκρανίας μίλησε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι ο ουκρανικός στρατός υφίσταται οδυνηρές απώλειες στις μάχες με τους Ρώσους εισβολείς τόσο στο Σεβεροντονέτσκ όσο και στο Χάρκοβο.

Νέα όπλα ζητεί ο Ζελένσκι από τους συμμάχους της Ουκρανίας

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Ζελένσκι τόνισε επίσης ότι η χώρα του χρειάζεται επειγόντως σύγχρονα αντιπυραυλικά συστήματα, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να καθυστερούν οι εταίροι την παράδοση των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων.

Ο Πούτιν θέλει ένα μεγάλο τμήμα, αν όχι όλη την Ουκρανία, λέει αξιωματούχος του Πενταγώνου

Νωρίτερα την Τρίτη, ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κόλιν Καλ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανότατα εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει ένα μεγάλο τμήμα, αν όχι ολόκληρη την Ουκρανία, αλλά αναγκάστηκε να περιορίσει τους τακτικούς στόχους του στον πόλεμο.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχει σχέδια για ένα σημαντικό τμήμα της Ουκρανίας, αν όχι για ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτύχει αυτούς τους στόχους» δήλωσε ο Καλ, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο για τη Νέα Αμερικανική Ασφάλεια.

«Μπορεί να έχει κέρδη σε επίπεδο τακτικής, εδώ και εκεί. Οι Ουκρανοί αντέχουν. Δεν νομίζω ότι οι Ρώσοι έχουν την ικανότητα να επιτύχουν αυτούς τους μεγαλεπήβολους στόχους».


Πηγή