Σάββατο , 4 Μάιος 2024

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν να πάει στον δι@ολο, αλλά πρώτα να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου»

Κατά μέτωπον επίθεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Μιλώντας στο ABC μετά από μια επίσκεψη στην Μπούκα, ο Ζελένσκι «άνοιξε πυρ» κατά του Ρώσου προέδρου, λέγοντας ότι «πρέπει να πάει στον δι@ολο», αλλά πρώτα πρέπει να υποβληθεί σε μια δίκαιη δίκη για τα εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της βίαιης εισβολής του στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχθηκε, επίσης, ότι υπάρχουν ακόμα δυνάμεις που προσπαθούν να τον δολοφονήσουν.

Φον ντερ Λάιεν: Τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την ενεργειακή κρίση -«Ο Πούτιν θα αποτύχει»

Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να καταστρέψει τη φυσιολογική ζωή κάθε Ευρωπαίου σε όλες τις χώρες

Η συνέντευξη έρχεται σε μια στιγμή που οι μάχες σε ολόκληρη την Ουκρανία συνεχίζονται αδιάκοπα, με τους πυροβολισμούς και τους βομβαρδισμούς να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για τη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Όταν ο Αμερικανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Ζελένσκι πώς θα έμοιαζε η δικαιοσύνη για εκείνους που ευθύνονται για την τραγωδία, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Ουκρανός πρόεδρος δεν έκρυψε τον θυμό και την αηδία του όσο βρισκόταν στον ομαδικό τάφο της Μπούκα, εκείνος απάντησε:

«Όπως κάθε πολιτισμένος άνθρωπος, πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι δεν πρέπει απλώς να πάνε στην κόλαση, όχι, πρέπει να έχουν δίκαιες δίκες», είπε ο Ουκρανός ηγέτης.

Ζελένσκι: Οι πληροφορίες μου λένε ότι προσπαθούν συνεχώς να με δολοφονήσουν

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με πληροφορίες που έχουν φτάσει στα χέρια του για την επιθυμία της Ρωσίας να τον δολοφονήσει, ο Ζελένσκι είπε στον παρουσιαστή ότι οι πληροφορίες δεν έχουν αλλάξει πολύ σε σχέση με μερικούς μήνες πριν.

«Η ζωή σου είναι ακόμα σαφώς σε κίνδυνο. Τι σου λέει η ευφυΐα σου; Η Ρωσία σε θέλει νεκρό;», ρώτησε ο Ντέιβιντ Μουρ, με τον Ζελένσκι να απαντά ότι οι πληροφορίες είναι οι ίδιες με παλαιότερα.

Αν και ενίοτε υπάρχουν πολλές μεταβαλλόμενες ομάδες που προσπαθούν συνεχώς να βάλουν τέλος στη ζωή του, ο «στόχος», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, είναι πάντα ο ίδιος.

Ζελένσκι: Δεν μπορούμε να συζητήσουμε τίποτα με τρομοκράτες

Τέλος, ο Ζελένσκι τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται να διαπραγματευθεί με τη Ρωσία για τον τερματισμό της εισβολής της Μόσχας.

«Είναι θέμα διαλόγου με τρομοκράτες. Δεν μπορούμε και δεν μπορεί κανείς να συζητήσει τίποτα με τρομοκράτες. Η πλειονότητα των χωρών καταλαβαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα τρομοκρατικό κράτος μετά από αυτά που έχουν κάνει σε ανθρώπους μας, σε απλούς πολίτες», είπε ο Ζελένσκι.


Πηγή