Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ζελένσκι: Τα πέντε αποτελέσματα των συνομιλιών μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε ανάρτηση στα social meda προέβη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ανάρτησή του, απαριθμεί τα πέντε αποτελέσματα των συνομιλιών του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφέροντας συγκεκριμένα:

To tweet Μητσοτάκη για την επίσκεψη Ζελένσκι: Στεκόμαστε στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας

«Δεν θα ανεχτούμε ποτέ παραχάραξη συνόρων» είπε ο Μητσοτάκης στον Ζελένσκι -Το «ευχαριστώ» του Ουκρανού προέδρου

  1. «Η Ελλάδα προσχώρησε στον αεροπορικό συνασπισμό: θα εκπαιδεύσει τους πιλότους μας να πετούν F-16. Η Ελλάδα ετοιμάζει επίσης ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία.
  2. »Πρότεινα τρόπους για να μας βοηθήσει η Ελλάδα στη διασφάλιση του νέου διαδρόμου της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, εξασφαλίζοντας την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την απρόσκοπτη εξαγωγή σιτηρών.
  3. »Συζητήσαμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ανάκαμψη της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να αναλάβει η Ελλάδα την αιγίδα για την ανάκαμψη της Οδησσού.
  4. »Μετά την υπογραφή από την Ελλάδα της δήλωσης της G7 για την υποστήριξη της Ουκρανίας, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε διμερείς συνομιλίες για τις εγγυήσεις ασφαλείας.
  5. »Η Ουκρανία ετοιμάζεται να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ φέτος και ευχαριστώ την Ελλάδα για την υποστήριξή της στην πορεία μας προς την ένταξη στην ΕΕ. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή υπογραφή της δήλωσης υπέρ της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της Ουκρανίας.

»Ευχαριστώ επίσης ειλικρινά την Ελλάδα για τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής Ουκρανίας-Βαλκανίων, ένα ευρύ σχήμα της κοινής μας εργασίας για τη διασφάλιση της ελευθερίας και της ασφάλειας για όλα τα έθνη μας και ολόκληρη την Ευρώπη μας».


Πηγή