Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ στην Κεντρική Μακεδονία

Σε γραμμή εκκίνησης έθεσαν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην Κεντρική Μακεδονία, όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη της, ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Παπαδάκης και ο αγρότης, Παναγιώτης Μεσσαλάς.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η αρμόδια 18μελής συντονιστική επιτροπή αποφάσισε από αύριο κιόλας να ξεκινήσει την παράταξη των τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κινηθούν στα μπλόκα που θα στηθούν και η ακριβής τοποθεσία τους κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρουν ενδεχόμενο κλεισιμο του τελωνείου των Ευζώνων και ενα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πάντως, την τελική απόφαση, που θα σηματοδοτήσει επίσημα πια και την έναρξη των κινητοποιήσεών τους, θα τη λάβουν την προσεχή Παρασκευή στις 17.00 στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς, όπου ήδη άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν βγάλει τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα στις κεντρικές πλατείες.

Οπως προκύπτει απο το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ετοιμότητα και πιο άρτια συντονισμένοι φαίνεται ότι είναι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς και Δερβένι.

Την ίδια ώρα, στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια», την οποία και απέκλεισαν συμβολικά για περίπου δέκα λεπτά, παρέμειναν και σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθείται στον αγροτικό τομέα.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης απηύθηναν απόψε κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα τους και σε άλλους αγρότες για αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα προχωρήσουν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού.

 


Πηγή