Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

«Ζωή» σε 50 παιδικές χαρές δίνει και πάλι ο δήμος Ιωαννιτών

Ξεκινά η υλοποίηση του έργου της ανακατασκευής, αναβάθμισης και πιστοποίησης 50 ανοιχτών παιδικών χαρών, χωροταξικά κατανεμημένων σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2017, κάθε γειτονιά του Δήμου Ιωαννιτών θα διαθέτει μια ασφαλή παιδική χαρά. Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο. καθώς αφορά την καθημερινότητα, την αναψυχή, αλλά κυρίως την ασφάλεια χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους που υλοποιείται από τον Δήμο Ιωαννιτών.

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί κάνουμε τα λόγια πράξη. Η δημοτική αρχή υλοποιεί ένα έργο με όραμα, ευελπιστούμε να εκτελεστεί με γρήγορους ρυθμούς και να είναι ένα έργο που θα το χαρούνε χιλιάδες παιδιά σε κάθε σημείο του Δήμου μας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας. Όπως εξήγησε ο κ. Μανταλόβας, πέρα από την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει τα χρήματα για μια μεγάλης έκτασης παρέμβαση, ήταν τεχνικά ένα δύσκολο εγχείρημα, γιατί προϋπέθετε αυτοψία των υπηρεσιών του Δήμου σε όλες τις παιδικές χαρές και καταγραφή των ξεχωριστών συνθηκών που επικρατούν στην κάθε μία από αυτές. Παράλληλα, έγινε αυτοψία και έκθεση αξιολόγησης για κάθε μία παιδική χαρά από τον πιστοποιημένο φορέα TUV HELLAS. Ακολούθησε εκπόνηση μελέτης για τις παρεμβάσεις και τις σύνθετες εργασίες που απαιτεί η κάθε μία παιδική χαρά ξεχωριστά, ενώ τέλος έγινε δημοπράτηση του έργου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού των παιδικών χαρών θα αφαιρεθεί και θα αντικατασταθεί με πιστοποιημένα όργανα, ενώ ένας μικρότερος αριθμός από τα υφιστάμενα παιχνίδια διαπιστώθηκε ότι είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί με επιδιορθωτικές παρεμβάσεις να πιστοποιηθεί. Επίσης, σε κάθε παιδική χαρά, εκτός από τα παιχνίδια θα τοποθετηθεί δάπεδο, φωτισμός, νερό, παγκάκια και καλαθάκια.


Πηγή