Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ζ-Βurger, MakRus, RusDonald’s: Οι απίστευτες προτάσεις για τη μετονομασία των MacDonald’s στη Ρωσία

Με νέα επωνυμία θα επαναλειτουργήσουν τα McDonald’s στη Ρωσία με πολίτες της χώρας να σπεύδουν να ανταποκριθούν σε έκκληση των Αρχών για προτάσεις αντικατάστασης του ονόματος της επιχείρησης στη χώρα.

Ο αμερικανικός κολοσσός ΜcDonald’s ήταν μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εταιρείες που ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη Ρωσία, καθώς η εισβολή στην Ουκρανία πυροδότησε αβεβαιότητα για το μέλλον των 850 ταχυφαγείων του και των 62.000 μελών του προσωπικού του στη χώρα. Η αμερικανική αλυσίδα ταχυφαγείων ανακοίνωσε χθες την πώληση των εστιατορίων της στη Ρωσία έναντι αδιευκρίνιστου ποσού στον επιχειρηματία από τη Σιβηρία, Αλεξάντερ Γκοβόρ, που είχε ήδη την άδεια λειτουργίας 25 εκ των καταστημάτων στην χώρα. Και στη συνέχεια το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προτείνουν νέα ονόματα για την αλυσίδα.

«Πώς
θα λέγεται το νέο δίκτυο; Το όνομα της
ρωσικής αλυσίδας fast
food δεν
έχει ακόμη βρεθεί και θα θέλαμε να
ακούσουμε τις προτάσεις σας. Τις πιο
δημιουργικές και ενδιαφέρουσες θα τις
προωθήσουμε στον Ρώσο ιδιοκτήτη, Ποιος
ξέρει; Ίσως εσείς γίνετε το άτομο που
θα δώσει το όνομα σε εκατοντάδες
εστιατόρια», ανέφερε το υπουργείο σε
ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής
δικτύωσης Telegram.

Φεύγουν τα 850 McDonald’s από τη Ρωσία -Κάποιοι… αλυσοδέθηκαν για να μην κλείσουν [βίντεο]

Απίστευτες εικόνες: Ουρές στη Ρωσία έξω από τα McDonald’s προτού κλείσουν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανταποκρίθηκαν δίνοντας έντονα ρωσική και σε αρκετές περιπτώσεις εθνικιστική χροιά στα ονόματα που πρότειναν για τον διάδοχο των McDonald’s στη Ρωσία. Ορισμένοι εισηγήθηκαν το MakRos, το MakRus και το Μatryoska -όπως λέγονται οι γνωστές ρωσικές κούκλες -. Αλλά στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία κάποιοι προχώρησαν ακόμη παραπέρα: “Zburger” – από το γράμμα σύμβολο της ρωσικής εισβολής, “Rosburger” και “RusDonald’s” ήταν μερικές από τις άνω των 1.500 προτάσεις που έφθασαν στο υπουργείο.

Λίγες μέρες πριν κλείσουν τα MacDonald’s στη Ρωσία στα μέσα Μαρτίου εν μέσω σκληρών διεθνών κυρώσεων για την εισβολή, φανατικοί πελάτες έκαναν ουρές για ένα αποχαιρετιστήριο… χάμπουργκερ, ενώ κάποιοι αλυσοδέθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποχώρηση της αλυσίδας μετά από 32 χρόνια παρουσίας στη Ρωσία, που ξεκίνησε με τα εγκαίνια του πρώτου εστιατορίου στην κεντρική πλατεία Πούσκιν της Μόσχας στις 31 Ιανουαρίου του 1990 μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.


Πηγή