Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ηλιόπουλος: Η Αθήνα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση

«Αθήνα από την Αρχή» είναι το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Νάσου Ηλιόπουλου, του οποίου η υποψηφιότητα, με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάστηκε επίσημα το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς και της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου και του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Νίκου Μπελαβίλα.

Όπως τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «η Αθήνα έχει συσσωρευμένα αδιέξοδα αλλά και τεράστιες δυνατότητες, η Αθήνα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση». Ο ίδιος υπογράμμισε πως πρέπει «να σκεφτούμε διαφορετικά, να πράξουμε αποτελεσματικά, δημιουργικά, ριζοσπαστικά.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, για να γίνει πράξη η αλλαγή προς το καλύτερο είναι αναγκαία δύο πράγματα: Αποτελεσματικότητα και όραμα.

Στη συνέχεια, ο Νάσος Ηλιόπουλος παρουσίασε τις «πέντε αφετηρίες για την Αθήνα από την αρχή», που είναι:

  • Καθημερινότητα από την αρχή
  • Κοινωνική πολιτική από την αρχή
  • Δημόσιος χώρος από την αρχή
  • Ασφάλεια από την αρχή
  • Δημοκρατία από την αρχή

Ως προς το κυκλοφοριακό, τάχθηκε υπέρ μίας δημοτικής συγκοινωνίας που θα επικοινωνεί με το σημερινό δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς και θα ενώνει τις γειτονιές, ενώ στάθηκε στην ανάγκη «να κερδίσουμε χώρο για τους πεζούς και τα ήπια μέσα μεταφοράς όπως το ποδήλατο».

Για το πρόβλημα της εξάρτησης από ουσίες, τάχθηκε υπέρ μίας αλλαγής πολιτικής πέρα από την καταστολή, ενώ επιτέθηκε στη ρητορική του μίσους που παράγει φόβο. «Χωρίς τον φόβο και το δηλητήριο του δεν θα είχαμε ζήσει το λιντσάρισμα και τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης», τόνισε.

Κατά τον ίδιο, υπάρχουν σήμερα τρεις απαραίτητες δημοκρατικές τομές για να γίνει η Αθήνα μια σύγχρονη δημοκρατική πόλη: Αποτεφρωτήριο, ψήφος μεταναστών και γάμος ομόφυλων ζευγαριών.

«Καμία αλλαγή δεν θα έρθει από τους αυτόκλητους σωτήρες της πόλης και τους περαστικούς που ήδη σκέφτονται την επόμενη μέρα της πολιτικής τους καριέρας», διεμήνυσε, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στο όραμά του για την Αθήνα, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών:

«Η Αθήνα δεν μπορεί να χτίσει ένα τείχος και να οχυρωθεί απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Και όποιος το λέει αυτό είναι αφελής.  Η Αθήνα είναι μια ευρωπαϊκή μητρόπολη με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εμείς θέλουμε η Αθήνα να αποτελέσει ένα θετικό υπόδειγμα Να κερδίσει τις καρδιές και τα μυαλά όσων ζουν και εργάζονται εδώ. Να προσφέρει περισσότερα στους ανθρώπους της. Περισσότερη αξιοπρέπεια, περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη ανθρωπιά. Δεν λέω ότι είναι εύκολο, λέω ότι αξίζει να το προσπαθήσουμε αξίζει να σκεφτούμε και να δημιουργήσουμε την Αθήνα από την αρχή», κατέληξε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή