Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αναχαίτισαν και κατέστρεψαν βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης | ΚΟΣΜΟΣ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναχαίτισαν και κατέστρεψαν βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Πρόκειται για την τρίτη παρόμοια επίθεση μέσα στον Ιανουάριο.

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας «αναχαίτισαν και κατέστρεψαν βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες Χούθι με στόχο τη χώρα μας», ενημέρωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ με ανακοινωθέν του.

Διευκρίνισε πως τα συντρίμμια έπεσαν σε ακατοίκητη περιοχή και δεν υπήρξε κανένα θύμα.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με drone στο Άμπου Ντάμπι

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Επίθεση με drones εναντίον στόχων στο Αμπού Ντάμπι -3 νεκροί

Τη 17η Ιανουαρίου, επίθεση με UAVs και πυραύλους στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους στο Αμπού Ντάμπι, ένα από τα επτά εμιράτα της ομοσπονδίας· την 24η Ιανουαρίου, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από δυνάμεις των ΗΠΑ οι οποίες σταθμεύουν στην πρωτεύουσα των Εμιράτων.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει αρκετά πλήγματα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, όμως η επίθεση της 17ης Ιανουαρίου εναντίον του Αμπού Ντάμπι ήταν η πρώτη που αναγνωρίστηκε δημοσίως από τα ΗΑΕ πως έγινε εντός της δικής τους επικράτειας.

Ακολουθήθηκε από σειρά αεροπορικών πληγμάτων της συμμαχίας αραβικών κρατών που έχει επέμβει στον πόλεμο στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015 και χερσαίες επιχειρήσεις δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης υεμενίτικης κυβέρνησης εναντίον των Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν.

Τα ΗΑΕ αποτελούν βασική συνιστώσα της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία. Απέσυραν χερσαία στρατεύματά τους από την Υεμένη το 2019, παραμένουν πάντως παράγοντας με επιρροή στη σύρραξη.


Πηγή