Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

ΗΠΑ-Ανώτατο Δικαστήριο: «Όχι» στην επαναφορά της αλλαγής της μεταναστευτικής πολιτικής Μπάιντεν

Οι δικαστές με ψήφους 5-4 απέρριψαν το αίτημα της κυβέρνησης Μπάιντεν να εμποδιστεί η εφαρμογή απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή που απέτρεπε στελέχη των υπηρεσιών μετανάστευσης από την εφαρμογή οδηγιών επιβολής του νόμου για τη μετανάστευση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε χθες να επαναφέρει την αλλαγή της πολιτικής του προέδρου Τζο Μπάιντεν με το επίκεντρο της προσοχής, στην άσκηση της μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ προς την κατεύθυνση των απειλών δημόσιας ασφάλειας, παραχωρώντας μία νίκη στο Τέξας και στη Λουιζιάνα, καθώς αμφισβήτησαν το σχέδιο, το οποίο και χαρακτήρισαν ως παράνομο.

Οι δικαστές με ψήφους 5-4 απέρριψαν το αίτημα της κυβέρνησης Μπάιντεν για να εμποδιστεί η εφαρμογή απόφασης ενός ομοσπονδιακού δικαστή, η οποία απέτρεπε στελέχη των υπηρεσιών μετανάστευσης από την εφαρμογή οδηγιών επιβολής του νόμου για τη μετανάστευση, ενώ συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης, αναφορικά με τη νομιμότητα της.

Ωστόσο, το δικαστήριο ανέφερε σε μία σύντομη απόφασή του, ότι εξετάσει με ταχείς ρυθμούς την προσφυγή της κυβέρνησης Μπάιντεν, με τη σχετική προφορική ακρόαση των επιχειρημάτων να προσδιορίζεται για τον Δεκέμβριο.


Πηγή