Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

ΗΠΑ: Γυναίκες διαμαρτύρονται για τις εκτρώσεις όπως η Λυσιστράτη -«Αποχή από το σεξ μέχρι να αλλάξει ο νόμος»

Έναν πρωτότυπο τρόπο, βγαλμένο από το αρχαίο ελληνικό θέατρο, σκαρφίστηκαν ορισμένες γυναίκες για να διαμαρτυρηθούν περί της απαγόρευσης στο δικαίωμα της έκτρωσης από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Διαδηλώσεις κατά της αμφιλεγόμενης απόφασης, που καταστρατηγεί το συνταγματικό κεκτημένο εκατομμυρίων γυναικών στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, σημειώνονται από τη μέρα που ανακοινώθηκε η βούληση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Κάποιες γυναίκες σκέφτηκαν να απειλήσουν με την ιδέα της… Λυσιστράτης, στην ομώνυμη κωμωδία του Αριστοφάνη, η οποία κάλεσε σε αποχή από το σεξ, μέχρι οι άνδρες να δώσουν τέρμα στο Πελοποννησιακό Πόλεμο!

«Καλούμε τις γυναίκες να απέχουν από το σεξ με τους άνδρες μέχρι το δικαίωμα στην έκτρωση να γίνει ομοσπονδιακός νόμος» αναφέρουν, ενώ το κάλεσμα αυτό κερδίζει διαρκώς απήχηση στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #SexStrike.

«Για να μην έχουμε τον κίνδυνο της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, δεν θα κάνουμε σεξ με τους άντρες -των συζύγων μας περιλαμβανομένων-, εκτός εάν επιθυμούμε να μείνουμε έγκυες», αναφέρουν.

«Ζητάμε μια μαζική απεργία στο σεξ. Οι γυναίκες έχουν τη δύναμη εδώ», αναφέρει μια άλλη.

Στη «Λυσιστράτη» αυτή η πρωτοβουλία είχε αίσιο τέλος… Στις ΗΠΑ δεν φαίνεται ορατή, ούτε με αυτή την… «πίεση», μια ανατροπή αυτής της απόφασης που σόκαρε όλο τον δυτικό κόσμο.


Πηγή