Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

ΗΠΑ-ενδιάμεσες εκλογές: Πέντε «σημάδια» σε δημοσκόπηση του CNN που «τρομάζουν» τους Δημοκρατικούς

Τις μεγάλες δυσκολίες που φαίνεται πως θα βρουν μπροστά τους οι «Δημοκρατικοί» στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, αποτυπώνει δημοσκόπηση για λογαριασμό του CNN, δείχνοντας μάλιστα τα 5 ανησυχητικά ποσοστά για το κόμμα του Τζο Μπάιντεν.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη για λογαριασμό του CNN, σε πανεθνικό επίπεδο και παρουσιάζει το αρκετά δύσκολο κλίμα για τους «Δημοκρατικούς», με προειδοποιητικά σημάδια πως οι ενδιάμεσες εκλογές του 2022 θα είναι ένα δύσκολο στοίχημα.

Ο δημοσιογράφος του CNN Chris Cillizza, αναλύοντας τη δημοσκόπηση, ανέδειξε τους πέντε αριθμούς που τρομάζουν τους «Δημοκρατικούς» λίγο πριν τις κάλπες.

Απανωτές γκάφες από τον Τζο Μπάιντεν λίγο πριν τις ενδιάμεσες εκλογές- Είπε ότι έχασε τον γιο του στο Ιράκ

ΗΠΑ – Ενδιάμεσες εκλογές: Πόσο πιθανό είναι ο Μπάιντεν να χάσει τον έλεγχο του Κογκρέσου;

Δημοσκόπηση: Το ποσοστό αποδοχής του Τζο Μπάιντεν προβληματίζει

Πρώτο κρίσιμο νούμερο η αποδοχή του προέδρου Μπάιντεν. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 42% των πιθανών ψηφοφόρων αποδέχεται τη δουλειά του προέδρου των ΗΠΑ, ποσοστό μειωμένο κατά 4% σε σύγκριση με δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου, ενώ μόλις το 17% τον κρίνει πολύ θετικά. Από την άλλη το 47% δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο από των Αμερικανό πρόεδρο.

Δεύτερο νούμερο που δυσκολεύει το «παιχνίδι» για τους «Δημοκρατικούς» είναι το 61% που θεωρεί πως ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει ασχοληθεί όσο πρέπει με τα σημαντικά προβλήματα της χώρας σε αντίθεση με το 39% που πιστεύει το αντίθετο.

Δημοσκόπηση: Ο Λευκός Οίκος δεν ασχολείται όσο θα έπρεπε με την οικονομία

Τρίτο ποσοστό που δείχνει τις δυσκολίες στο «στρατόπεδο» του Μπάιντεν είναι το 51% που λέει πως το βασικό ζήτημα για το τι θα ψηφίσουν είναι η οικονομία, κάτι που δεν ευνοεί το κόμμα εξουσίας μέσα σε ένα κλίμα φόβου και δυσαρέσκειας για τον πληθωρισμό και τις τιμές των καυσίμων. Μάλιστα μεταξύ αυτών που θεωρούν την οικονομία ως το ζήτημα το οποίο θα καθορίσει τη ψήφο τους το 71% δηλώνει πως σχεδιάζει να στηρίξει υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στην περιοχή του.

Τέταρτο στοιχείο ανησυχίας για τους «Δημοκρατικούς» είναι το γεγονός πως μόλις το 28% υποστηρίζει πως τα πράγματα πάνε πολύ καλά ή αρκετά καλά, ενώ στον αντίποδα 7 στους 10 (72%) λένε ότι τα πράγματα πάνε «όμορφα» ή «πολύ» άσχημα, δείχνοντας έτσι πως το εκλογικό σώμα επιζητά αλλαγή κατεύθυνσης.

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες αισθάνονται σε μεγάλο βαθμό την ακρίβεια

Πέμπτο και τελευταίο νούμερο που στέκεται ο αναλυτής του CNN είναι το 75% των πιθανών ψηφοφόρων που θεωρεί πως η οικονομία κινείται σε ύφεση, κάτι το οποίο είναι θέμα συζήτησης, ωστόσο το ζήτημα είναι πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις οικονομικές συνθήκες γύρω του.

Αυτό λοιπόν που προκύπτει από τα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι πως το εκλογικό σώμα των ΗΠΑ ανησυχεί πολύ για την πορεία της οικονομίας και δεν έχει πεισθεί πως ο Τζο Μπάιντεν επικεντρώνεται σε αυτή όσο θα έπρεπε.

Με τις ενδιάμεσες εκλογές να φτάνουν σε λιγότερο από μία εβδομάδα, σίγουρα τα πράγματα δεν είναι ιδανικά για τους «Δημοκρατικούς» του Τζο Μπάιντεν.


Πηγή