Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

ΗΠΑ: Παροξυσμός για το Powerball, μοιράζει 1 δις δολάρια

Ουρές δεκάδων μέτρων σχηματίζονται στα καταστήματα των ΗΠΑ καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί σπεύδουν να παίξουν ένα δελτίο powerball.

Το τυχερό παιχνίδι μοιράζει το αστρονομικό ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, καθώς από τον Αύγουστο έχουν σημειωθεί 29 συνεχόμενα τζακ ποτ!

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο τα τελευταία 30 χρόνια και
το πέμπτο μεγαλύτερο στην ιστορία, το οποίο αν ούτε σήμερα (31/10) που θα γίνει η κλήρωση δεν βγάλει νικητή, θα εκτοξευτεί κατά 200 επιπλέον εκατομμύρια δολάρια τουλάχιστον. Κανείς για 29 κληρώσεις δεν έχει καταφέρει να πιάσει τους έξι τυχερούς αριθμούς στο παιχνίδι που παίζεται σε 47 από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία, είχε φτάσει το 1.586 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016, με τρεις τυχερούς από την Καλιφόρνια, το Τενεσί και την Φλόριντα, να μοιράζονται το ποσό. Αλλες τέσερις φορές έχει δοθεί χρηματικό έπαθλο άνω του 1 δις. Το 2018 όπου ένας τυχερός από τη Νότια Καρολίνα εισέπραξε 1,537 δις, φέτος τον Ιούλιο ένας τυχερός από το Ιλινόις πήρε 1,337 δις και πέρυσι ένας από το Μίσιγκαν εισέπραξε 1,05 δις.

Οι πιθανότητες για να κερδίσει κάποιος το Powerball

Να σημειωθεί ότι ένα κουπόνι κοστίζει 2 δολάρια, ενώ οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος είναι 1 στα… 292 εκατομμύρια.

Σε περίπτωση που βρεθεί νικητής, δεν παίρνει όλο το ποσό απευθείας, αλλά σε 29 ετήσιες δόσεις. Για να εισπράξουν το ποσό, θα πρέπει να εμφανιστούν με το κουπόνι τους εντός 12 μηνών. Εξαιτίας του υπέρογκου χρηματικού επάθλου και λόγω του ότι σε ορισμένες Πολιτείες ανακοινώνονται τα ονόματα των νικητών υποχρεωτικά, ο οργανισμός του παιχνιδιού συμβουλεύει τους παίκτες να μιλήσουν με δικηγόρο για τα διαδικαστικά εφ’ όσον κερδίσουν, αλλά παράλληλα να φροντίσουν να γράψουν τα στοιχεία τους στο πίσω μέρος του κουπονιού, ώστε σε περίπτωση απώλειας να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν τα χρήματα.

To Powerball είναι κάτι αντίστοιχο με το ελληνικό Τζόκερ, με την διαφορά ότι για το 5+1 ο νικητής πρέπει να βρει την 5αδα από το 1 ως το 69 και το powerball από το 1 ως το 26.


Πηγή