Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΗΠΑ: Συγκλονισμένη η Ουάσινγκτον από την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κραματόρσκ στην Ουκρανία

Για θηριωδία έκαναν λόγο οι ΗΠΑ στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κραματόρσκ στην Ουκρανία, που βομβαρδίστηκε με ρουκέτες και έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άμαχοι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε την Παρασκευή (8/4) ότι οι ΗΠΑ είναι «συγκλονισμένες» από την επίθεση με ρουκέτες σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Ουκρανία, ο οποίος ήταν γεμάτος με αμάχους που έφευγαν αντιμέτωποι με την απειλή μιας ρωσικής επίθεσης στα ανατολικά της χώρας.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την τελευταία (χρονικά) θηριωδία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζαλίνα Πόρτερ, στους δημοσιογράφους. Στο ίδιος μήκος κύματος είχαν κυμανθεί και οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «φρικτή θηριωδία» από πλευράς Ρωσίας.

Τζο Μπάιντεν: Νέα «φρικτή θηριωδία» της Ρωσίας η επίθεση στο Κραματόρσκ

Ουκρανία: Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών στο Κραματόρσκ -Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν σε αυτήν τη ρωσική επίθεση.

Ζελένσκι: Κυνική δολοφονία αμάχων στην πόλη Κραματόρσκ της Ουκρανίας

Για κυνική δολοφονία αμάχων στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία έκανε λόγο νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τους Ρώσους να αρνούνται την ευθύνη.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από το χτύπημα με ρωσικό πύραυλο στον σιδηροδρομικό σταθμό, που ήταν γεμάτος με ανθρώπους οι οποίοι εγκατέλειπαν την περιοχή, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Π. Κιριλένκο.

Ο ανταποκριτής του Sky News στο Κραματόρσκ, Τζον Σπαρκς, μίλησε με ανθρώπους στην περιοχή και έδειξε θραύσματα που φαίνεται να προέρχονται από βαλλιστικό πύραυλο.

Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν ο πύραυλος εξερράγη πάνω από τον σταθμό ή καταρρίφθηκε από κάποιου είδους αντιπυραυλικό σύστημα. Ενώ πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Ακόμη, ο Ζελένσκι, λίγο μετά την έκρηξη καταδίκασε την επίθεση στον σταθμό και έγραψε στο Instagram: «Χωρίς τη δύναμη και το θάρρος να μας σταθούν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν κυνικά τον άμαχο πληθυσμό. Αυτό είναι ένα κακό που δεν έχει όρια. Και αν δεν τιμωρηθεί, δεν θα σταματήσει ποτέ», και πρόσθεσε πως πρόκειται για χτύπημα με πύραυλο Tochka-U.


Πηγή