Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

ΗΠΑ: «Συναγερμός» σε στρατιωτικές βάσεις -Aπόρρητες τεχνολογίες ραδιοεπικοινωνίας βρέθηκαν σε σπίτι μηχανικού

Εξοπλισμό κυβερνητικής ραδιοτεχνολογίας των ΗΠΑ αξίας 90.000 δολαρίων, φέρεται να έκρυβε στο σπίτι του 48χρονος μηχανικός στην αεροπορική βάση Άρνολντ στο Τενεσί.

Η παραβίαση ασφαλείας σε τεχνολογία ραδιοεπικοινωνίας που χρησιμοποιείται από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (AETC), επηρεάζει 17 εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης.

Ο μηχανικός φέρεται να εκτελούσε ένα λογισμικό προγραμματισμού ασυρμάτων. Σύμφωνα με το ένταλμα, το λογισμικό «περιείχε ολόκληρο το σύστημα επικοινωνιών της αεροπορικής βάσης Arnold (AAFB)».

Συνάδελφός του τον κατήγγειλε δύο φορές, αφού έβλεπε ενδείξεις πως αποτελούσε εσωτερική απειλή για τις ΗΠΑ

Ένας συνάδελφος τον είχε καταγγείλει δύο φορές λόγω «ενδείξεων εσωτερικής απειλής» καθώς και μη εξουσιοδοτημένης κατοχής εξοπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ενδεχομένως μάλιστα ο 48χρονος να είχε πρόσβαση σε επικοινωνίες του FBI, καθώς και σε υπηρεσίες της πολιτείας του Τενεσί, ανέφερε το Forbes.

Η υπόθεση ακολουθεί,τρεις μήνες μετά, μία από τις χειρότερες διαρροές στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Σε εκείνη την περίπτωση, ο 21χρονος Τζακ Τεϊσέιρα, μέλοςς της αεροπορικής εθνοφρουράς εκείνη την εποχή, συνελήφθη ως ύποπτος για τη διαρροή εκατοντάδων εγγράφων του Πενταγώνου.


Πηγή