Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Ηράκλειο: Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της 4χρονης που κατάπιε φιστίκι -Παραμένει διασωληνωμένη

Συνεχίζει να δίνει μεγάλη μάχη το τετράχρονο κορίτσι από τη Σαντορίνη προκειμένου να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή, διασωληνωμένη σε νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται ως «σταθερά κρίσιμη» ενώ παραμένει διασωληνωμένη και σε καταστολή στη ΜΕΘ μετά την πνευμονική ανεπάρκεια που παρουσίασε πριν δύο ημέρες (Πέμπτη 1/12), αφού κατάπιε φιστίκι.

Μικρή αχτίδα αισιοδοξίας για το κοριτσάκι που κατάπιε φιστίκι

Ωστόσο, με δηλώσεις του στο cretapost, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης αφήνει να διαφανεί μία μικρή αχτίδα αισιοδοξίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαλκιαδάκης, δίχως να παραβλέπει την κρισιμότητα του περιστατικού, αναφέρει ότι «κάθε 24ώρο που περνά η κατάσταση της 4χρονης παραμένει σταθερή, είναι καλύτερα».

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι ιατροί και νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το μικρό κορίτσι που κατάπιε φιστίκια και παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια.

Το χρονικό του απίστευτου συμβάντος -Διασωληνώθηκε η 4χρονη που κατάπιε φιστίκι

Όλα συνέβησαν στη Σαντορίνη, όταν το παιδί ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή του μπροστά στα μάτια των γονιών του μετά την κατάποση φιστικιών.

Σύντομα, στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη και να διασωληνώνεται από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το ίδιο βράδυ της Τρίτης (29/11), υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φιστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο).

Η 4χρονη Μαρία παραμένει διασωληνωμένη, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για πνευμονική ανεπάρκεια και την κατάσταση της υγείας της να θεωρείται σταθερά κρίσιμη ενώ στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς, που ζουν έναν ατελείωτο εφιάλτη.


Πηγή