Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Η έκρηξη στη Γλυφάδα είχε άρωμα υποκόσμου

Η έκρηξη στη Γλυφάδα είχε άρωμα υποκόσμου

Στον υπόκοσμο της Αυστραλίας φαίνεται ότι ανήκει ο 56χρονος άνδρας που τραυματίστηκε χθες στη Γλυφάδα όταν εξερράγη το αυτοκίνητο του.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα Μέσα της Αυστραλίας ο 56χρονος με καταγωγή από τον Λίβανο, έχει γεννηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μένει στην Ελλάδα από το 2017 και έχει δύο παιδιά.

Υπήρξε στο παρελθόν αρχηγός της σκληροτράχηλης μηχανοκίνητης αυστραλιανής ομάδας Comancheros, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται από τις Αρχές για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, δολοφονίες μελών αντίπαλων ομάδων, καθώς και για δεκάδες άλλα αδικήματα. Ο ίδιος έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών, οπλοχρησία, οπλοκατοχή, απειλές και εκβιασμούς.

Το 2013 έφυγε από την Αυστραλία με προορισμό το Ντουμπάι,και το 2017 ήρθε στην Ελλάδα, όπου έχει μεταφέρει τις δραστηριότητές του.

Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών προσανατολίζεται η ΕΛ.ΑΣ μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο του 56χρονου, που οδήγησε στον τραυματισμό του.

Οι δράστες φαίνεται πως τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, υπολείμματα του οποίου βρέθηκαν στο σημείο, το 45λεπτο που ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε μεταβεί σε γειτονικό με το πάρκινγκ γυμναστήριο, όπως αναφέρθηκε σε σχετικό ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Όταν τελείωσε τη γυμναστική του, μετέβη προς το πολυτελές αυτοκίνητό του» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. «Οι αστυνομικοί προσπαθούν να δουν εάν η έκρηξη σημειώθηκε με το που ο 56χρονος έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο, ή με κάποιο τηλεχειριστήριο, ή κινητό τηλέφωνο» τονίστηκε στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Καθοριστική ήταν η επέμβαση δύο ατόμων που εκείνη την ώρα περνούσαν από το σημείο και έβγαλαν από το όχημα τον άνδρα.

Ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο, τον μετέφερε στο «Ασκληπιείο», όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έπειτα από χειρουργική επέμβαση.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ αυτόπτης μάρτυρας «το ευτυχές γεγονός για τον οδηγό, ήταν ότι διερχόμενος δικυκλιστής, δευτερόλεπτα αμέσως μετά την έκρηξη, πραγματικά με τρομερό θάρρος και κίνδυνο της ζωής του, και με πολύ κόπο κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να βγάλει έξω τον οδηγό. Δηλαδή, εάν δεν ήταν αυτός ο μοτοσικλετιστής, θα είχαμε νεκρό σίγουρα. Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη, ακόμη και στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης έσπασαν τζάμια. Η φωτιά εξελίχθηκε και πήγε και στα διπλανά αυτοκίνητα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σχετικά με τα αίτια της έκρηξης στο πάρκινγκ, αλλά δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει, «υπάρχει μια πιθανότητα το αυτοκίνητο να ήταν με υγραεριοκίνηση και να υπήρξε μια διαρροή, ή κάτι άλλο που αυτό δια διερευνηθεί». Μάλιστα, στάθηκε και για δεύτερη φορά στο θάρρος που επέδειξε ο συγκεκριμένος δικυκλιστής. «Εάν δεν ήταν αυτός ο μοτοσικλετιστής, θα είχε απανθρακωθεί ο άνθρωπος στο αυτοκίνητο».

Όσον αφορά για την ένταση της έκρηξης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φανταστείτε ότι μας πήραν τηλέφωνο άνθρωποι που μένουν 3 με 4 χιλιόμετρα μακριά, για να μάθουν τι συνέβη. Η έκρηξη αυτή ήταν τρομερά μεγάλη».

Το χρονικό της υπόθεσης

Λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί ο 56χρονος άνοιξε την πόρτα του πολυτελούς οχήματός του και τη στιγμή που έβαλε μπρος το αυτοκίνητο τινάχτηκε στον αέρα και έπιασε φωτιά.

Στις φλόγες τυλίχτηκαν και άλλα τέσσερα οχήματα που ήταν παρκαρισμένα πίσω από το δικό του. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον άντρα και το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας με εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια.

Για αρκετή ώρα έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Βουλιαγμένης δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στους δρόμους.

Σημειώνεται ότι ο 56χρονος είναι ο δεύτερος κάτοικος των νοτίων προαστίων της Αθήνας με παρελθόν στην Αυστραλία που δέχεται δολοφονική επίθεση στο αυτοκίνητό του, μετά από τον Ελληνοαυστραλό Γιάννη Μακρή, που εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον Νοέμβριο του 2018.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή