Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Η έκρηξη Τσακαλώτου στο Eurogroup και ο θερμός διάλογος με τον Ντράγκι

Έναν διαφορετικό Ευκλείδη Τσακαλώτο είδαν οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup, καθώς όλες οι πληροφορίες δείχνουν πως υπήρξε μια έκρηξη του υπουργού Οικονομικών.

Πληροφορίες από το Eurogroup αναφέρουν ότι υπήρξε έντονος διάλογος από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για το θέμα των πλειστηριασμών.

Ο έντονος διάλογος σημειώθηκε πριν από την έναρξη του Eurogroup, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο κ. Ντράγκι θεωρεί κομβική την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες ξεκίνησαν να συζητούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ο Μάριο Ντράγκι ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά, ως προς το νομικό πλαίσιο και την αποτελεσματικότητα των πλειστηριασμών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τότε ήταν που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ύψωσε τους τόνους και ακολούθησε μια έντονη στιχομυθία που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο πρόεδρος της ΕΚΤ για λίγο από την αίθουσα.

Μάλιστα έγινε αναφορά από τον κ. Ντράγκι στην πρόσφατη έκδοση των ελληνικών ομολόγων όπου αντί να μειωθεί η απόδοση τους όπως συνηθίζεται, αυξήθηκε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξε «θερμή» συζήτηση Τσακαλώτου – Ντράγκι εντός της αίθουσας, ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο είπε ότι ενίοτε γίνονται και δυναμικές συζητήσεις, ωστόσο -όπως πρόσθεσε- δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.

Για την ουσία του ζητήματος, ανέφερε ότι μετά την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει μια αξιολόγηση για να διαπιστωθεί στην πράξη αν λειτουργεί το νέο σύστημα σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Για το ίδιο θέμα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στο τι έγινε στη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση σε ένα μόλις πράγμα, ενώ η ουσία είναι ότι έγιναν πολλά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

 

localStorage.clear();


Πηγή