Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Η έφηβη που επιβίωνε με 20 θερμίδες την ημέρα

Μια πρώην ανορεξική έφηβη στην οποία είχαν πει ότι επρόκειτο να πεθάνει δημοσιεύει φωτογραφίες από την ασθένειά της για να ενθαρρύνει και άλλους με διατροφικές διαταραχές να ζητήσουν βοήθεια.

Η 18χρονη Jodie-Leigh Neil από το Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε να πάσχει από ανορεξία το 2013 όταν η καλύτερή της φίλη σκοτώθηκε σε ένα τραγικό δυστύχημα. Στη χειρότερη περίοδο της ανορεξίας, όπως περιγράφει η ίδια, ζούσε με λιγότερες από 20 θερμίδες την ημέρα.Έτρωγε μόνο ένα ζελέ των δέκα θερμίδων για πρωινό, χυμό των 7 θερμίδων για μεσημεριανό και νουντλς χωρίς θερμίδες με λαχανικά για δείπνο. Επίσης ξυπνούσε και γυμναζόταν μέσα στη νύχτα με αποτέλεσμα να φτάσει τα 34 κιλά. Η νεαρή τελικά διαγνώστηκε με νευρική ανορεξία, κατάθλιψη και στρες τον Σεπτέμβριο του 2014. Όταν όμως οι γιατροί τής είπαν ότι είτε θα αναρρώσει ή θα πεθάνει, έχοντας μια αναλαμπή άρχισε να βλέπει τη ζωή αλλιώς και να αλλάζει τρόπο σκέψης. Τώρα, προσπαθεί να μοιραστεί τα όσα έζησε για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους.

«Είχα μια αναλαμπή όταν είδα τη σπονδυλική μου στήλη στο μπάνιο. Λιποθυμούσα, είχα αρρυθμίες και δεν μπορούσα να κάτσω γιατί ακουμπούσα στα κόκαλά μου. Τιναζόμουν και πονούσα συνεχώς και δεν το ήθελα. Επίσης είχα βίαιη συμπεριφορά προς τους γονείς μου τραυματίζοντάς τους καθώς προσπαθούσα να καταπολεμήσω τις φωνές μέσα στο κεφάλι μου» αποκαλύπτει.

Πλέον έχει αφήσει το παρελθόν πίσω της, κάθε μέρα είναι και καλύτερα στην υγεία της και σε αυτό τον αγώνα τη βοήθησε πολύ η μητέρα της. «Τώρα μπορώ να βγω έξω για φαγητό με την οικογένειά μου, μπορώ να πάω για clubbing. Μπορώ να χορέψω και να κάνω όλα τα πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω όταν ήμουν άρρωστη» αναφέρει. Η ίδια δίνει στη δημοσιότητα τις εικόνες της θέλοντας να αφυπνίσει όσους πάσχουν από ανορεξία και να τους ωθήσει να ζητήσουν βοήθεια.

efhbh5 efhbh3 efhbh6 efhbh4 efhbh7 efhbh8 efhbh9


Πηγή