Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Η αγάπη για την ομάδα και τη ζωή: Έπεσε σε κώμα απ’ τον κορονοϊό και ξύπνησε όταν άκουσε τον ύμνο του κλαμπ

Είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν να κατανοήσουν το πάθος και τη λατρεία γύρω από το ποδόσφαιρο. Πόσο σημαντική είναι μία νίκη, ένα καλό τάκλιν, η παρέα πριν το ματς, ο ιδρώτας στις κερκίδες και το αίσθημα της κοινότητας.

Κάποτε η ιστορική μορφή της Λίβερπουλ Μπιλ Σάνκλι είχε πει ότι «το ποδόσφαιρο δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, είναι κάτι απείρως πιο σοβαρό».

Πρωταγωνιστής σε μία ιστορία όπου η παραπάνω φράση λαμβάνει την τέλεια εφαρμογή ένας 65χρονος από το Μπέρμιγχαμ. Ο 65χρονος Πίτερ Τζόρτζ, είναι φανατικός υποστηρικτής της Γουέστ Μπρόμγουϊτς Άλμπιον που αγωνίζεται στην Championship.

Ο 65χρονος άνδρας στις αρχές Μαρτίου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό με τους γιατρούς να τον βάζουν σε τεχνικό κώμα. Μάλιστα ενημέρωσαν τους δικούς του ανθρώπους να είναι έτοιμοι για το χειρότερο. Ο Τζορτζ άρχισε να νιώθει αδιαθεσία λίγες ώρες αφού είχε γυρίσει από το γήπεδο.

Στις 20 Μαρτίου βρέθηκε στο νοσοκομείο και στις 28 Μαρτίου η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Χωρίς να υπάρχει κανένα σημάδι αισιοδοξία στις 8 Απριλίου η σύζυγος του Τερέζα ζήτησε από γιο τους να βάλει τον ύμνο της Γουεστ Μπρομ αφού θυμήθηκε τον άντρα της να λέει «πως οταν το ακούω το σώμα μου παίρνει φωτιά».

Κι εκεί έγινε το πρώτο θαύμα με τον 65χρονο να κάνει την πρώτη του κίνηση.

Η σύζυγός του κινητοποίησε ολόκληρο τον σύλλογο ζητώντας από παίκτες και προπονητή να ηχογραφούν μηνύματα και να του τα στείλουν. Όπως και έγινε. Όπως και τα τραγούδια και τα τραγούδια που συνήθως ακούγονται στο γήπεδο.

Ο Πίτερ Τζόρτζ άρχισε να κλωτσά τα πόδια του και το έκανε ακόμη πιο έντονα όταν του έβαζαν τα ηχητικά μηνύματα από τον κόουτς Σλάβεν Μπίλιτς ή παλιές δόξες της ομάδας. Κι έτσι μέρα με τη μέρα, συνήλθε πλήρως κι από τα πρώτα πράγματα που ζήτησε ήταν να ακούσει ξανά όλα τα μηνύματα που του είχαν στείλει.

«Είχα ξεκινήσει το ταξίδι για την άλλη πλευρά, αλλά η αγάπη της συζύγου μου και η Άλμπιον μου έσωσαν τη ζωή. Ακόμη δεν είμαι 100% καλά, αλλά ελπίζω να αναρρώσω πλήρως και την επόμενη σεζόν να είμαι κανονικά στο γήπεδο».




Πηγή