Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η ανακοίνωση της Apivita για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα

«Μεγάλη τιμή και χαρά αποτέλεσε για την APIVITA η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις εγκαταστάσεις της», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Ταυτόχρονα, ήταν μία έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία, των προσπαθειών των ιδρυτών της, Νίκου και Νίκης Κουτσιανά, να δημιουργήσουν εδώ και 40 χρόνια μία μοναδική, υγιή, εξωστρεφή ελληνική επιχείρηση.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της APIVITA, Νίκος Κουτσιανάς, τόνισε ότι «στην APIVITA πιστεύουμε ότι αφήνουμε ως κληρονομιά την άλλη επιχειρηματικότητα της Ελλάδας, τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, στα χνάρια της οποίας θα πατήσουν οι επόμενες γενεές για ένα καλύτερο μέλλον. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αναδεικνύουμε και να προάγουμε το λίκνο του πολιτισμού, την Ελλάδα και να επικονιάζουμε την κοινωνία μας στη λογική του ηθικού βιώσιμου επιχειρείν, με σκοπό το ανώτερο κοινό καλό».

Και συνέχισε με ένα μήνυμα στήριξης κάθε προσπάθειας που θα αναδεικνύει τα πραγματικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας και θα διαμορφώνει μια εθνική στρατηγική, με ενότητα και εθνική συνεννόηση:

«Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων, επιστημόνων, επιχειρηματιών και κυβέρνησης να αναδείξουν και να επενδύσουν στα πραγματικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας και να διδάξουμε ξανά επιχειρηματικότητα και πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Από τη πλευρά της APIVITA δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια δημιουργίας ενός κεντρικού σχεδιασμού, για νέο, βιώσιμο, με φιλοσοφία, αξίες, εταιρική κοινωνική ευθύνη και αειφόρο ανάπτυξη επιχειρείν».

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την APIVITA, ως ένα «παράδειγμα» ελληνικής επιχείρησης που πρεσβεύει ένα αειφόρο, εξωστρεφές, κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο επιχειρείν, ένα ευ και αεί επιχειρείν, δημιουργείν και καινοτομείν, δίνοντας ένα μήνυμα στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης, εξωστρέφειας και προσέλκυσης επενδύσεων. «Αυτό μας γεμίζει περηφάνια, ευχαρίστηση, ενέργεια αλλά και ακόμη περισσότερη ευθύνη να συνεχίσουμε με περισσότερο πάθος και συνεχή βελτίωση το έργο μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, τονίζεται ότι η στιγμή της επίσκεψης ήρθε λίγο μετά την σημαντική συμφωνία της APIVITA με τον ισπανικό όμιλο PUIG -που αποτελεί μια μεγάλη επένδυση, όχι μόνο για την APIVITA, αλλά και για την Ελλάδα. Η επένδυση της Puig στην Apivita έχει στρατηγικό χαρακτήρα, μιας και η έδρα και η παραγωγή της εταιρείας παραμένουν στην Ελλάδα, με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ερευνητικού εργαστηρίου και των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της.

H στρατηγικής σημασίας επένδυση του ισπανικού ομίλου Puig, δίνει την ευκαιρία σε μια ελληνική εταιρεία, την APIVITA, να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο παγκοσμίως, λόγω και του μεγάλου δικτύου που διαθέτει, ενώ ανοίγει νέους δρόμους και για άλλες ελληνικές επιχειρήσεις, όπως Ελλήνων βιολογικών καλλιεργητών και μελισσοκόμων και άλλων εταιριών που συνεργάζονται με την APIVITA. Αυτό σημαίνει νέες θέσεις εργασίας και προοπτική υγιούς καθετοποιημένης ανάπτυξης από την ελληνική γη μέχρι το τελικό προϊόν που επιλέγει ο πελάτης.

Ενδεικτική της σημασίας της στρατηγικής αυτής συμφωνίας είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παρουσία του προέδρου της PUIG και αντιπρόεδρου της APIVITA, Manuel Puig, όπως και των δυο μελών του ΔΣ του ομίλου, Andres Sterba και Francisco Bianco, στην επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της εταιρείας και να ξεναγηθεί στους χώρους παραγωγής, στα εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης όπου χτυπάει η καρδιά της καινοτομίας της APIVITA, αλλά και στο εκπαιδευτικό μελισσοκομείο και στον βοτανικό κήπο.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κ. Φωτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

localStorage.clear();


Πηγή