Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η αστυνομία στην Τουρκία σκότωσε 5 φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτος

Η τουρκική αστυνομία σκότωσε σήμερα πέντε φερόμενα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην κεντρική Τουρκία και προχώρησε στη σύλληψη 230 και πλέον υπόπτων σε ολόκληρη την χώρα, έγινε γνωστό από τις αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πέντε τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών που ξέσπασαν αφού πρόβαλαν αντίσταση με όπλα» στο Ικόνιο (κεντρικά), επισήμανε η Γενική Διεύθυνση Εθνικής Ασφάλειας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Επιπλέον, «233 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε 29 διαφορετικές επαρχίες εναντίον του Ντάες (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)», συμπλήρωσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι 25 υπήκοοι ξένων χωρών βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Τουρκία έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο επιθέσεων που αποδίδονται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ή την ευθύνη των οποίων έχε αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση. Οι τζιχαντιστές επιβεβαίωσαν ότι διέπραξαν την επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη την Πρωτοχρονιά, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν 39 ανθρώπους.

localStorage.clear();


Πηγή