Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η ατάκα Άδωνι που αποκάλυψε τους δύο κόσμους που συγκρούονται στη Νέα Δημοκρατία

Να αφήσει πίσω την εσωστρέφεια και να επουλώσει τις εσωκομματικές πληγές που προέκυψαν από την μίνι «κρίση» με τον Άδωνι Γεωργιάδη θέλει η Νέα Δημοκρατία, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στις τηλεοπτικές άδειες και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θα κριθούν και οι επόμενες κινήσεις του Μοσχάτου, με την εισήγηση για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης να βρίσκεται στο συρτάρι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία τέτοια πρωτοβουλία, η οποία θα έρθει ως επισφράγισμα της σκληρής αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ για τις άδειες εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει συσπειρωτικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχείρημα το οποίο συνυπολογίζεται από την ηγεσία. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ.

Στο εσωτερικό μέτωπο πάντως, η θύελλα αντιδράσεων για τις αναφορές του Αντιπροέδρου, Άδωνι Γεωργιάδη σε φυλακίσεις κομμουνιστών προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να δεχθεί το «άδειασμα» του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου.

«Προφανώς ήταν μια λάθος δήλωση γι’ αυτό και ο κ. Γεωργιάδης την ανασκεύασε, η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρο ο οποίος από την Ελευσίνα δήλωσε πως δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας».

Θέση εμμέσως πλην σαφώς πήρε και ο «Θεσσαλονικάρχης» της παράταξης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σημείωσε μεν πως δεν θέλει να σχολιάσει, επιφυλάσσοντας ωστόσο δηκτικές αιχμές για τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ.

«Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τοποθετήσεις ανθρώπων με τους οποίους διαφωνώ ριζικά και για τους οποίους έχω εκφράσει τη γνώμη μου στο παρελθόν», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9».

Η αποστάσεις ωστόσο που πήρε επισήμως η ΝΔ από τις δηλώσεις Γεωργιάδη αποκάλυψαν τη διαφορά αντιπολιτευτικής «έντασης», η οποία εντοπίζεται στα δύο «στρατόπεδα» της ΝΔ, αυτό της ηγεσίας με το λεγόμενο «σαμαρικό».

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε επίπεδο μέσων κοινωνικής δικτύωσης πολλά σχόλια υποστηρικτών του Αντιπροέδρου καταφέρονταν εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να απευθύνει δημόσια έκκληση μέσω Twitter για να κωπάσουν οι επιθέσεις. «Παρακαλώ πολύ τους όποιους διαδικτυακούς μου φίλους, δεν θέλω να διαβάζω σχόλια κατά του φίλου μου Γιώργου Κουμουτσάκου, αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο ντόρος που δημιουργήθηκε πάντως δεν περιορίζεται σε επίπεδο κοινωνικής βάσης, αλλά φτάνει μέχρι και τα ανώτατα κλιμάκια της ΝΔ. Και τούτο διότι την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρρυτε πως δεν υπάρχουν διαχωρισμοί πλέον σε «αριστερά και δεξιά» από την Ελευσίνα, επιχειρώντας να ενισχύσει το ενωτικό προφίλ που καλλιεργεί, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήταν ο μόνος που προχωρούσε σε de facto υπονόμευση της επίμαχης προσπάθειας.

Η επίσης «σαμαρική» Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε μία άστοχη παρομοίωση συνέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Χίτλερ και του καναλάρχες με τους Εβραίους στα κρεματόρια. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της στήριξης Βορίδη στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, από τον οποίο είχε κρατήσει αποστάσεις επισήμως η ΝΔ για το ρατσιστικό παραλήρημα, γεγονός που καταδεικνύει τη δυσκολία του έργου που καλείται να φέρει εις πέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού όσο συνεχίζεται η υιοθέτηση ακραίας ρητορικής η στροφή στο κέντρο και οι προσκλήσεις στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού μοιάζουν κενό γράμμα.


Πηγή