Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η Αυστρία κάνει την έκπληξη: Τέλος η καραντίνα για όσους έχουν Covid, μπορούν να βγαίνουν με μάσκα

Από σήμερα δεν ισχύει η υποχρεωτική απομόνωση των ατόμων που είναι θετικοί στον Κορωνοϊό στην Αυστρία.

Η καραντίνα στην Αυστρία αντικαθίσταται στο εξής από με την υποχρέωση της χρήσης προστατευτικής μάσκας τύπου FFP-2.

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, από σήμερα, όποιος βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να μείνει σε καραντίνα εφόσον δεν αισθάνεται άρρωστος, ενώ θα πρέπει να φορά προστατευτική μάσκα τύπου FFP-2 και να κρατά δυο μέτρα απόσταση από τους άλλους.

Πού μπορεί και πού δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ο θετικός στον κορωνοϊό

Όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και μπορεί να τηρήσει απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από άλλα άτομα, η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική. Η προσέλευση στην εργασία παρά το θετικό τεστ επιτρέπεται μόνο σε επαγγέλματα όπου μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις και να χρησιμοποιηθεί μάσκα, ενώ τα μολυσμένα άτομα μπορούν να επισκέπτονται υπαίθρια εστιατόρια ή ανοιχτές πισίνες, αλλά απαγορεύεται ρητά η αφαίρεση της μάσκας για την κατανάλωση φαγητού ή ποτού.

Η είσοδος μολυσμένου ατόμου απαγορεύεται, αντιθέτως, στα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τους παιδικούς σταθμούς – εκτός αν κάποιος είναι εκεί εργαζόμενος.

Τα υψηλά επίπεδα άγχους και η κατάθλιψης οδήγησαν στην απόφαση

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γιοχάνες Ράουχ (Πράσινοι), η απόφαση χαλάρωσης των κανονισμών ελήφθη υπό το βάρος των ψυχολογικών και των κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας. «Το άγχος και η κατάθλιψη έχουν αυξηθεί παγκοσμίως. Είμαστε όμως καλά προετοιμασμένοι για μια νέα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας, η οποία δεν μπορεί να τελειώσει μόνο με τα τεστ, μόνο με τα εμβόλια και μόνο με την απομόνωση», δήλωσε ο Ράουχ και διευκρίνισε ότι παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση αναφοράς των θετικών τεστ, προκειμένου να ελέγχεται η εξέλιξη της πανδημίας.


Πηγή