Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η Γαλλία δεν βλέπει κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης από την Ιταλία στην ΕΕ

Την εκτίμηση πως δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης από τον προϋπολογισμό της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατύπωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ στην εφημερίδα «Le Parisien», σημειώνοντας ωστόσο πως η ευρωζώνη δεν είναι προετοιμασμένη αρκετά για να αντιμετωπίσει μία νέα οικονομική κρίση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019, στις αρχές της εβδομάδας επικαλούμενη την παραβίαση των κανόνων δημοσίων δαπανών της ΕΕ, ενώ ζήτησε από τη Ρώμη να καταθέσει ένα νέο προσχέδιο προϋπολογισμού μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Στην αντίθετη περίπτωση, η Ιταλία θα βρεθεί αντιμέτωπη με πειθαρχικά μέτρα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δεν βλέπουμε κάποια μετάδοση της κρίσης στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να προσεγγίσει την Ιταλία. Ελπίζω ότι η Ιταλία θα ανταποκριθεί» δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Αλλά, είναι η ευρωζώνη επαρκώς εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση μιας νέας οικονομικής ή νομισματικής κρίσης; Η απάντησή μου, είναι όχι. Υπάρχει άμεση ανάγκη να κάνουμε ότι έχουμε προτείνει στους εταίρους μας, προκειμένου να έχουμε μία ισχυρή τραπεζική ένωση, αλλά κι έναν επενδυτικό προϋπολογισμό στην ζώνη του ευρώ» τόνισε.

localStorage.clear();


Πηγή