Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Αλληλεγγύη Μακρόν στην Ελλάδα για τη Μόρια: Η Γαλλία θα είναι για άλλη μια φορά παρούσα στο ραντεβού της

Η Γαλλία θα είναι για άλλη μια φορά παρούσα στο ραντεβού της – Newsbeast

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στη Μόρια, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

«Η πυρκαγιά σε έναν καταυλισμό στη Λέσβο είναι μια πρόσθετη τραγωδία για τους χιλιάδες μετανάστες που ήταν ήδη σε απελπιστική κατάσταση. Η Γαλλία θα είναι για άλλη μια φορά παρούσα στο ραντεβού της αλληλεγγύης με την Ελλάδα. Αύριο θα δω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο k. Μακρόν.

«Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη»

Έτοιμη «να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη» μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι χιλιάδες πρόσφυγες, δηλώνει η γαλλική κυβέρνηση.

«Η Γαλλία ουδέποτε απέφυγε τις ευθύνες της» και «όπως πάντα, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Χαρακτήρισε «ανθρωπιστική τραγωδία» την κατάσταση στη Λέσβο και προσέθεσε ότι ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμάν Μπον, μίλησε με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, και του ζήτησε «να εκφράσει με σαφήνεια τις ανάγκες που παρουσιάζονται σήμερα από τις ελληνικές Αρχές».




Πηγή