Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η Γερμανία επιβάλλει περιορισμούς στις αφίξεις από Γαλλία και Δανία λόγω των λοιμώξεων Covid-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία κατέταξε σήμερα τη Γαλλία και τη Δανία στις περιοχές «υψηλού κινδύνου» λόγω της έξαρσης των λοιμώξεων από κορωνοϊό.

Πλέον, θα επιβάλλει στους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες μια περίοδο καραντίνας, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Υγειονομικής Επιτήρησης.

Από την Κυριακή, το μέτρο αυτό, το οποίο θα ισχύει και για τους ταξιδιώτες από τη Νορβηγία, τον Λίβανο και την Ανδόρα, επιβάλλει ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ήδη προσβληθεί από την Covid-19 θα πρέπει να τηρούν καραντίνα κάνοντας πιθανόν ένα διαγνωστικό τεστ την πέμπτη ημέρα.

Η Γερμανία, που ήδη πλήττεται από μια σημαντική αύξηση των μολύνσεων από κορονοϊό, πρέπει να προετοιμαστεί για ένα νέο “μαζικό κύμα” που συνδέεται με την ταχεία διασπορά της παραλλαγής Όμικρον, προειδοποίησε προηγουμένως ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Γερμανία: Οι Πράσινοι εισηγούνται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αστυνομικών, πυροσβεστών και δασκάλων

Γερμανία: Σκληροί αντιεμβολιαστές στέλνουν απειλητικές επιστολές σε πολιτικούς και ΜΜΕ

Η Δανία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει ένα τεράστιο μέρος της πολιτιστικής της σκηνής και επιβάλλει έναν νέο περιορισμό στη νυχτερινή ζωή, στην προσπάθειά της να περιορίσει την έκρηξη των κρουσμάτων Covid-19 και της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Η Δανία κατέγραψε σήμερα νέο απόλυτο ρεκόρ με περισσότερα από 11.000 κρούσματα σε 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας κορύφωσης με πάνω από 2.500 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Στη Γαλλία, η παραλλαγή Όμικρον “θα εξαπλωθεί πολύ γρήγορα σε σημείο που θα γίνει κυρίαρχη από τις αρχές του 2022”, εκτίμησε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.




Πηγή