Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Η Γερμανία χαιρετίζει τη συμφωνία Αργεντινής – ΔΝΤ

Χαιρετίζει η Γερμανία την οικονομική συμφωνία μεταξύ Αργεντινής και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε σήμερα την ελπίδα οι δύο πλευρές να βρουν λύσεις για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της οικονομίας στη χώρα.

«Η Αργεντινή και το ΔΝΤ έχουν εποικοδομητικές συνομιλίες. Συμπεραίνουμε πως θα βρουν καλές λύσεις» είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η Αργεντινή ζήτησε χθες από το Ταμείο να επιταχυνθεί η εκταμίευση δόσεων του δανείου ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Μαουρίτσιο Μάκρι εξήγησε πως η κίνηση αυτή έχει στόχο να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία της Αργεντινής. Στη διάρκεια του 2018 το πέσο έχει χάσει πάνω από το 40% της αξίας του έναντι του δολαρίου ενώ ο πληθωρισμός στην Αργεντινή καλπάζει.

Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε χθες πως σκοπεύει να ενισχύσει τις διευθετήσεις που υποστηρίζονται από το ίδιο και να επανεξεταστεί το χρονοδιάγραμμα των εκταμιεύσεων στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως δήλωσε η διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ. Πρόσθεσε πως το Ταμείο θα προσπαθήσει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν σε νέες εκταμιεύσεις, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της ότι οι αρχές δεσμεύθηκαν να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους.

 

localStorage.clear();


Πηγή