Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο κόμματα να διατηρούν αμετάβλητα τα ποσοστά τους συγκριτικά με την έρευνα του Μαρτίου.

Στην τρίτη θέση φαίνεται πως σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής, κερδίζοντας μισή μονάδα και «σκαρφαλώνοντας» στο 9%. Στάσιμη στο 8% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, ενώ πέμπτο κατατάσσεται το ΚΚΕ, με 6,5%, επίσης αυξάνοντας το ποσοστό το κατά μισή μονάδα.

Κανένα άλλο κόμμα δεν προβλέπεται να μπει στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να μένουν «κολλημένα» στο 2%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ απολαμβάνει σταθερό προβάδισμα 32 μονάδων, με 55 στους 100 πολίτες να βλέπουν νίκη της Πειραιώς.

Στο μέτωπο της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με οκτώ μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με 31% έναντι 23%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μεγάλη πληγή αποδεικνύεται το θέμα της ασφάλειας. Σχεδόν επτά στους δέκα δηλώνουν ότι είτε σίγουρα είτε μάλλον δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης που υπάρχει σήμερα. Μόλις το 21% δηλώνει ικανοποιημένο σε έναν βαθμό.

localStorage.clear();


Πηγή