Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Νηνεμία μετά την καταιγίδα και πιθανώς πριν την επόμενη

Η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας κυματίζει γαλήνια στον Πύργο της Βικτόρια, στο Λονδίνο, λίγα 24ωρα μετά τις εκλογές στη χώρα, οι οποίες έβγαλαν ως μεγάλο νικητή τον Μπόρις Τζόνσον και το κόμμα του, τους Συντηρητικούς, έπειτα από μια ταραχώδη περίοδο στη χώρα.

Πλέον, το μεγάλο «στοίχημα» της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του Brexit και όσα αυτή θα συνεπάγεται, καθώς πάρα πολλά θα αλλάξουν τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε όλο τον πλανήτη.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Η αμερικανική πολιτική σκηνή ψάχνει… το φως

Η ανατολή του ηλίου στον Λόφο του Καπιτολίου, στην αμερικανική πρωτεύουσα, με το Μνημείο του Ουάσινγκτον να δεσπόζει, αποτελούσε ένα ειδυλλιακό φόντο, που «καμούφλαρε» το πρόκειται να ακολουθήσει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η επόμενη ημέρα της ιστορικής απόφασης σχετικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ δείχνει ασαφής τόσο ως προς το πλαίσιο όσο και αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, με τον ίδιο να τονίζει ότι θέλει να λήξει όσο το δυνατόν ταχύτερα, ασχέτως των συνεπειών που θα έχει για εκείνον.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Σκούρα τα πράγματα για τον Μοράλες

Ο Έβο Μοράλες μόλις τελείωσε την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στην Αργεντινή, μέσω της οποίας ζήτησε διεθνή επιτροπή στη Βολιβία, η οποία θα εγγυηθεί διαφανείς εκλογές.

Λίγες ώρες αργότερα, οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου της, τον οποίο κατηγορούν για στάση και τρομοκρατία.

Βαρκελώνη, Καταλονία: Το ντέρμπι μετατράπηκε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας

Μπορεί το clasico μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης να μεταφέρθηκε περίπου δύο μήνες αργότερα από την αρχική του ημερομηνία διεξαγωγής, λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατούσε τότε στην Καταλονία, αλλά η ένταση δεν αποφεύχθηκε.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το «Καμπ Νου», όπου η συγκέντρωση των οπαδών που πήγαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, με εννέα από αυτούς να διακομίζονται σε νοσοκομείο. Ώρες πριν από το ματς, συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο, προσπαθώντας να διατυμπανίσουν τις θέσεις τους.

Βερακρούζ, Μεξικό: Στα… κλεφτά για το ταξίδι προς μια καλύτερη μοίρα

Ένας μετανάστης από την Κεντρική Αμερική «γραπώνει» ένα τρένο στην πολιτεία Βερακρούζ στο Μεξικό, μέσω του οποίου προσπαθεί να συνεχίσει το ταξίδι του προς τον Βορρά της ηπείρου, σε μια αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ σκληραίνει τη στάση της στο μεταναστευτικό.

Λουιζιάνα, ΗΠΑ: Έρμαιο στις άγριες διαθέσεις των καιρικών φαινομένων

Ισχυροί ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, να τραυματιστούν δεκάδες και εκατοντάδες άλλοι να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να μετακινούνται στα καταφύγια. Η εικόνα από την Αλεξάντρια της Λουιζιάνα, δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Νέο Δελχί, Ινδία: Μια κατάσταση που δείχνει να έχει ξεφύγει εντελώς

Αιματηρές αποδείχθηκαν οι κινητοποιήσεις στην Ινδία εναντίον του νέου νόμου για τη χορήγηση υπηκοότητας σε μη μουσουλμάνους πρόσφυγες, καθώς χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους σε όλη την επικράτεια, αψηφώντας την απαγόρευση συναθροίσεων.

Αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση όπλων, ενώ οι διαδηλωτές χρησιμοποιούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, όπως μαρτυρά και η εικόνα από το Νέο Δελχί.

Βηρυτός, Λίβανος: «Χορεύοντας» γύρω από τα χημικά

Συνεχίστηκαν για ακόμη μια εβδομάδα οι κινητοποιήσεις στον Λίβανο, με επίκεντρο τη Βηρυτό, καθώς χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να εναντιωθούν σε μια κυρίαρχη ελίτ, που οδήγησε τη χώρα στη χειρότερη οικονομική της κρίση εδώ και δεκαετίες

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να πτοεί τους διαδηλωτές, την ώρα που τράπεζες, σχολεία και πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά για αρκετό καιρό.

Τόκιο, Ιαπωνία: Περίεργο, αλλά τόσο ιαπωνικό

Δύο καθαριστές τζαμιών στην Ιαπωνία κάνουν την πάντα επικίνδυνη δουλειά τους ντυμένοι ο ένας αρουραίος και ο άλλος αγριόχοιρος, καθώς στο νέο ζωδιακό έτος το ένα ζώο θα διαδεχθεί το άλλο. Και μπορεί στα μάτια μας αυτή η εικόνα να ξενίζει, όμως στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ό,τι προκαλεί έκπληξη στον υπόλοιπο κόσμο, εκεί θεωρείται…. φυσιολογικό.


Πηγή