Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Χανάου, Γερμανία: Το ρατσιστικό δηλητήριο συνεχίζει να ποτίζει

Εννέα νεκρούς άφησαν πίσω τους οι δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (19/02) προς Πέμπτη (20/02) στη Χανάου, κοντά στη Φραγκφούρτη. Ο άνθρωπος που εκτιμάται ότι είναι ο δράστης βρέθηκε μερικές ώρες αργότερα νεκρός μέσα στο σπίτι του.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο ένοπλος είχε αναρτήσει ένα μανιφέστο στο διαδίκτυο, που περιλάμβανε θεωρίες συνωμοσίας και βαθιά ρατσιστικές απόψεις, οι οποίες τον οδήγησαν να προχωρήσει στο μακελειό στην Έσση. Ένα λουλούδι και ποταμοί δακρύων είναι μικρά να περιγράψουν την οδύνη για τα θύματα.

Χανγκζού, Κίνα: Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…

Ένα τεσσάρων μηνών παιδάκι βρίσκεται ξανά στα χέρια των γονιών του, καθώς οι γιατροί έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι του για να το θεραπεύσουν από τον νέο κορονοϊό, κάτι που κατάφεραν. Έτσι, από τη μακρινή μας Χανγκζού της Κίνας, αποδεικνύεται ότι αν γλιτώσει το παιδί, πάντα υπάρχει ελπίδα.

Γιοκοχάμα, Ιαπωνία: Η απόγνωση κρυμμένη πίσω από μάσκες και κουρτίνες

Σε τόπο μαρτυρίου έχει μετατραπεί το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, καθώς ένας άνδρας και μια γυναίκα που συγκαταλέγονταν στους επιβάτες που μολύνθηκαν πάνω σε αυτό από τον νέο κορονοϊό, πέθαναν. Όσοι έχουν απομείνει βρίσκονται σε μια τρομακτική καραντίνα, με την απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, όσο κι αν αυτή κρύβεται πίσω από μάσκες και τις κουρτίνες του πλοίου.

Νόβι Σαντζάρι, Ουκρανία: Ο φόβος του κορονοϊού δημιουργεί χάος

Εκατοντάδες κάτοικοι του Νόβι Σαντζάρι συγκρούστηκαν την Πέμπτη (20/02) με αστυνομικές δυνάμεις, καθώς αντιδρούσαν στην άφιξη σε κέντρο νοσηλείας της περιοχής 45 Ουκρανών και 27 αλλοεθνών πολιτών, στην πλειονότητά τους χωρών της Λατινικής Αμερικής, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την Ουχάν. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η υπουργός Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα μπει σε καραντίνα μαζί τους.

Βαγδάτη, Ιράκ: Διαμαρτυρία με εντυπωσιακό χορό

Στον… χορό των διαδηλώσεων συνεχίζει να βρίσκεται το Ιράκ, καθώς όσοι συμμετέχουν εξακολουθούν να ζητούν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη ώρα τους. Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να καταστείλουν τις όποιες κινητοποιήσεις, ενώ οι διαδηλωτές πάντα έχουν κάτι ευφάνταστο να δείξουν, όπως αυτός της συγκεκριμένης εικόνας από τη Βαγδάτη.

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό: Ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο κύμα δολοφονιών

Ένα σπιράλ γυναικοκτονιών, από το οποίο χάνουν τη ζωή τους κάθε ημέρα δέκα γυναίκες, έχει μπει το Μεξικό και οι Αρχές της χώρας δείχνουν αδύναμες να υπάρξει απεμπλοκή από αυτό. Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτοι από αγανακτισμένους πολίτες που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη, να τερματιστεί η ατιμωρησία των δραστών και να αναλάβουν πιο αποτελεσματική δράση οι Αρχές, ενώ πολλές διαδηλώτριες βγήκαν στους δρόμους.

Σικάγο, ΗΠΑ: Ο «Greek Freak» κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα

Εντυπωσιακό ήταν το All Star Game 2020 στο NBA, που διοργάνωσε το Σικάγο, με την όλη διοργάνωση να είναι αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ. Ένας από τους μεγάλος πρωταγωνιστές ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήταν αρχηγός και κορυφαίος της ομάδας του με 25 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 τάπες, οι 2 πάνω στον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον αρχηγό της άλλης ομάδας. Και μπορεί να γνώρισε την ήττα με 157-155, αλλά προσέφερε απλόχερα θέαμα.

Ντεϊτόνα, ΗΠΑ: Οι άυτχες στιγμές του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ο Ράιαν Νιούμαν, στην κούρσα Daytona 500. Το αυτοκίνητό του βγήκε εκτός ελέγχου, με συνέπεια να ανατραπεί και να συρθεί για αρκετά μέτρα και με μεγάλη ταχύτητα στην πίστα. Το όχημα πήρε και φωτιά, αλλά τα συνεργεία διάσωσης ενήργησαν αμέσως και ανέσυραν τον γνωστό οδηγό τραυματία από τις λαμαρίνες. Ο άτυχος οδηγός αγώνων συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Βαρκελώνη, Ισπανία: Σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή

Ο τρόπος με τον οποίον λειτουργούν οι μηχανικοί των ομάδων της Formula 1 κατά τη διάρκεια ενός πιτ στοπ είναι εντυπωσιακός. Αυτή η ιδιαίτερη χορογραφία, που γίνεται πλέον σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, έγινε αρκετές φορές και στην πίστα της Βαρκελώνης, εκεί όπου το… τσίρκο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, έστω και με λιγότερη πίεση σε σχέση με τους αγώνες. Στην εικόνα διακρίνονται οι άνθρωποι της Mercedes.

Μαδρίτη, Ισπανία: Κλείνει τα αυτιά του σε όσους έβαλαν την ταμπέλα «αουτσάιντερ»

Τα ταξίδια στα ποδοσφαιρικά αστέρια επέστρεψαν, με τη φάση των «16» του Champions League να κάνει πρεμιέρα με τις τέσσερις από τις οκτώ πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των «16». Στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο θεωρούταν το μεγάλο αουτσάιντερ κόντρα στην κάτοχο του θεσμού, Λίβερπουλ, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 1-0, χάρη σε ένα γκολ νωρίς στο ματς του Σαούλ, ο οποίος προχώρησε σε αυτόν τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Ένα άγαλμα προς τιμήν ενός εκ των κορυφαίων του ποδοσφαίρου

Το προηγούμενο διάστημα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κάποια κακά μαντάτα για την κατάσταση υγείας του Πελέ, τα οποία ο ίδιος διέψευσε. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου τιμήθηκε για ακόμη μια φορά από τους συμπατριώτες του, με ένα άγαλμα που δημιουργήθηκε προς τιμήν του και τοποθετήθηκε στο Βραζιλιάνικο Ποδοσφαιρικό Μουσείο.


Πηγή