Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η εταιρεία που η δουλειά ξεκινάει στις 9:06 ακριβώς

Δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες που επιμένουν να αρχίζει το προσωπικό τους να δουλεύει κάθε μέρα την ίδια ώρα ακριβώς. Αυτό όμως δεν ισχύει για την Pivotal Software.

Σύμφωνα με το BBC, οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εταιρίας πληροφορικής που έχει 20 έδρες παγκοσμίως πρέπει να είναι στα γραφεία τους ακριβώς στις 9:06 το πρωί κάθε μέρα.

Τη συγκεκριμένη ώρα καθημερινά χτυπάει ένα κουδούνι και οι υπάλληλοι της εταιρίας είναι υποχρεωμένοι να τρέχουν και να μαζεύονται σε μία αίθουσα όπου διεξάγεται το καθιερωμένο δεκάλεπτο meeting.

Στη συνέχεια οι προγραμματιστές κάθονται στα γραφεία τους, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν πραγματοποιούνται άλλες συναντήσεις για να μην αποσπώνται από τη δουλειά τους.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pivotal, Rob Mee λέει ότι με αυτή την πρωτοβουλία η μέρα τους στη δουλειά γίνεται πιο αποτελεσματική.

«Συνειδητοποίησα ότι αν αφήσεις τους προγραμματιστές στο γραφείο τους, μπορεί να χαζεύουν μέχρι τις 10», αναφέρει ο Rob Mee. «Κι αν δεν έχουν φάει θα πεινάσουν μέχρι τις 11, οπότε θα κάνουν ένα διάλειμμα για φαγητό και μετά θα δουλεύουν μέχρι το απόγευμα, πράγμα που δεν είναι καθόλου παραγωγικό».

«Έτσι σκεφτήκαμε να προσφέρουμε πρωινό σε όλους για να τους δώσουμε έτσι ένα κίνητρο να είναι κάθε πρωί στη δουλειά τους στην ώρα τους».

Οπότε όλοι οι εργαζόμενοι παίρνουν δωρεάν το πρωινό τους κάθε πρωί πριν αρχίσουν να δουλεύουν στις 9:06 ακριβώς.

Όσο για ποιο λόγο επέλεξαν ως ώρα τις 9:06; «Σκεφτήκαμε ότι αν το κάναμε 9:00 οι προγραμματιστές θα καταπιέζονταν ψυχολογικά γιατί θα σκέφτονταν συνέχεια ότι μπορεί να αργήσουν να έρθουν», λέει ο Mee.

«Έτσι σκεφτήκαμε στη συνέχεια να κάνουμε την ώρα προσέλευσης στις 9:05, αλλά αυτή η ώρα παραήταν ακριβής για τους προγραμματιστές που δεν τους αρέσει η τελειομανία, έτσι αποφασίσαμε να το κάνουμε 09:06 και το όλο πράγμα πήρε μια πιο διασκεδαστική τροπή».

a6nrgv2c

Ξεκινούν στη ώρα τους, σχολάνε στην ώρα τους

Στο τέλος της ημέρας ο καθένας φεύγει από το γραφείο του στις 6 το απόγευμα ακριβώς επειδή δεν επιτρέπεται στο προσωπικό να εργάζεται το απόγευμα. «Οι προγραμματιστές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους αν είναι πολύ κουρασμένοι έτσι δεν θέλουμε να τους κρατάμε εδώ μέχρι αργά το βράδυ» εξηγεί ο κ Mee.

Και μπορεί η φιλοσοφία της εταιρείας να φαίνεται σε κάποιους κάπως περίεργη αλλά η εν λόγω εταιρεία είναι πολύ επιτυχημένη, παρόλο που πολλοί δεν τη γνωρίζουν.

Κερδίζοντας 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Μάλιστα στους επενδυτές της συμπεριλαμβάνονται μεγάλες εταιρίες υπολογιστών όπως η Dell Technologies, η Microsoft αλλά και η General Electric όπως και η αυτοκινητοβιομηχανία της Ford.

Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει τις BMW, Mercedes-Benz, Lockheed Martin, NBC, Bloomberg, Orange, eBay, South West Airlines και το Twitter.

Ακόμα και η Google είχε ζητήσει βοήθεια της Pivotal στο παρελθόν ενώ η εταιρεία παρέχει τη βοήθειά της στις υπηρεσίες πληροφοριών.


Πηγή