Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η Ε.Ε. ξεκινά διερευνητικές επαφές για τους μελλοντικούς δεσμούς με τη Βρετανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει «διερευνητικές επαφές» με το Λονδίνο για τους μελλοντικούς δεσμούς της με τη Βρετανία μετά το Brexit, που είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου 2019, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με τη λήξη της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, σήμερα.

«Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο των μελλοντικών σχέσεων, τώρα είναι η ώρα για την εσωτερική προετοιμασία της ΕΕ των 27 και για διερευνητικές επαφές με το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να παράσχει περισσότερη σαφήνεια στο όραμά του» για τη μετά το Brexit εποχή, είπε ο Τουσκ μιλώντας στους δημοσιογράφους, αφού οι ηγέτες των χωρών-μελών έδωσαν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών θα ξεκινήσουν αμέσως.

«Θα ξεκινήσουμε τις συνομιλίες για τη μελλοντική σχέση μας, θα τις ξεκινήσουμε αμέσως και επίσης θα μιλήσουμε για την περίοδο υλοποίησης που θα δώσει περισσότερη σιγουριά στις επιχειρήσεις και στα μεμονωμένα πρόσωπα», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

Η Μέι τόνισε ότι απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν αλλά επανέλαβε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019.

localStorage.clear();


Πηγή