Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η Ισπανία έστειλε στρατό στην Καταλονία

Στρατεύματα μια ειδικής μονάδας του Ισπανικού στρατού (της Logistic Support Group 41) που έχουν τη βάση τους στην Αραγονία έλαβαν διαταγές σύμφωνα με τις οποίες μετακινούνται στην Καταλονία!

Ο ακριβής αριθμός των στρατιωτών δεν είναι γνωστός αλλά, σύμφωνα με την εφημερίδα El Confidencial, αποστέλλονται δύο στρατιωτικές μονάδες σε συνολικά 20 φορτηγά! Οι εντολές τους είναι να παράσχουν υλικοτεχνική υποστήριξη στις αστυνομικές δυνάμεις και την εθνοφυλακή που βρίσκονται στην περιοχή, ωστόσο, πρόκειται για μια κίνηση η οποία ωθεί τις καταστάσεις στα άκρα δεδομένου πως η εμφάνιση στρατευμάτων στην Καταλονία μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα προκλητική κίνηση, καθώς ο πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζντεμόν στο πρόσφατο παρελθόν είχε αναφερθεί στις ισπανικές δυνάμεις ως «δυνάμεις κατοχής» τονίζοντας ότι πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως και τις τέσσερις επαρχίες της Καταλονίας.

Ο πρώην πρόεδρος και ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος PSOE Alfonso Guerra υπερασπίστηκε την απόφαση να σταλεί στρατός στην Καταλονία σε περίπτωση που η αστυνομία δεν μπόρεσε να ελέγξει την κατάσταση που δημιούργησε ένα «φιλοφασιστικό» κίνημα ανεξαρτησίας που επιχειρεί «ένα πραξικόπημα»!

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero», υπενθύμισε ότι στο Παρίσι ο στρατός βρισκόταν στους δρόμους για ένα χρόνο εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής και ότι αυτό «δεν κάνει τη Γαλλία λιγότερο δημοκρατική χώρα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της express.co.uk, τα στρατεύματα πιστεύεται ότι έχουν σταθμεύσει στο στρατόπεδο της Santa Eulalia de Sant Boi de Llobregat, λίγα μίλια έξω από τη Βαρκελώνη. Η ομάδα 41 παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και συντήρησης, καθώς και μονάδες εργαστηρίων και στο παρελθόν έχει αναπτυχθεί στη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο, το Ιράκ, το Λίβανο και το Αφγανιστάν.

localStorage.clear();


Πηγή