Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Η Ισραηλινή Έντεν Μπεν Ρουμπι με καταγωγή από Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς στο ρέιβ φεστιβάλ

Με τα θύματα να αυξάνονται συνεχώς στην Μέση Ανατολή μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ, η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα ανακοίνωσε πως έχασε την ζωή της η Έντεν Ρούμπη, Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η πρεσβεία του Ισραήλ, «Η Έντεν Μπεν Ρουμπι δεν είναι πια ανάμεσα μας! Η Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα από μικρό παιδί δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη #Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί. Η κτηνωδία δεν έχει ορια! Συλλυπητήρια στην οικογένεια της! Είναι φτωχά τα λόγια».

Ισραήλ: Η Έντεν βρισκόταν στο φεστιβάλ που σκόρπισε τον θάνατο η Χαμάς

Η Έντεν είχε την ατυχία να βρίσκεται στο φεστιβάλ Supernova την μοιραία νύχτα της Κυριακής, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση και σκόρπισε τον θάνατο.

Η Έντεν αγνοούνταν για τρεις ημέρες. Το τελευταίο σημείο ζωής που είχε δώσει ήταν ένα στόρι στο Instagram το Σάββατο. Οι δικοί της άνθρωποι θεωρούσαν ότι πιθανότατα κρατήθηκε ως όμηρος στη Γάζα. Δυστυχώς η πραγματικότητα τους διέψευσε ακόμη πιο τραγικά καθώς η σορός της ταυτοποιήθηκε.

Οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι περίπου 260 άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί στον χώρο του φεστιβάλ, ενώ πολλοί ακόμη αγνοούνται.


Πηγή