Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η ιταλική παραλία με θέμα τον φασισμό και τον Μπενίτο Μουσολίνο

Έμπνευση από τον φασισμό και τον Μπενίτο Μουσολίνι άντλησε μια παραλία κοντά στη Βενετία, προκαλώντας την επέμβαση των ιταλικών αρχών. Μια πινακίδα που είχε αναρτηθεί στον χώρο έγραφε: «Αντιδημοκρατική ζώνη και καθεστώς», ενώ μια άλλη φαίνεται να αστειευόταν αναφορικά με το Ολοκαύτωμα, σημειώνοντας: «Απαγορεύεται η είσοδος – Θάλαμος αερίων».

Οι αρχές στη Βενετία διέταξαν «κάθε αναφορά στον φασισμό» να αφαιρεθεί και η υπόθεση έφτασε μέχρι το Κοινοβούλιο της Ιταλίας, όπου συζητείται ένα νομοσχέδιο που θα προβλέπει αυστηροποίηση των νόμων ενάντια στην προώθηση του φασισμού.

Η πρόταση προβλέπει ότι η προπαγάνδα που εξυμνεί το καθεστώς του Μουσολίνι ή το ναζιστικό καθεστώς θα μπορούσε να αποτελεί ένα έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και δύο ετών. Το νομοσχέδιο στρέφεται ειδικότερα προς τις αναρτήσεις που γίνονται στο διαδίκτυο.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων καταδίκασε το νομοσχέδιο, κατηγορώντας το ότι «σκοτώνει την ελευθερία», ενώ άλλα κόμματα κατήγγειλαν ότι ποινικοποιεί την άποψη.

Η έμπνευση από τον Μουσολίνι ήταν ορατή από την είσοδο ακόμη του ιδιωτικού θέρετρου Punta Canna, όπου σε μια πινακίδα διάβαζε κανείς: «Κανόνες: Τάξη, καθαριότητα και πειθαρχία».

Στην παραλία στο Chioggia, κοντά στη Βενετία, από τα ηχεία ακούγονταν συχνά μηνύματα του διαχειριστή του θέρετρου, του 64χρονου Gianni Scarpa. Πριν η αστυνομία εισβάλει στην παραλία, ο Scarpa δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica ότι επιθυμούσε να έχει «υποδειγματικούς πελάτες» και πως απεχθανόταν τους βρώμικους ανθρώπους και τη δημοκρατία.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Ιταλίας, Noemi Di Segni, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας προσβάλλουν τα θύματα του Ολοκαυτώματος και τους δημοκρατικούς θεσμούς αυτής της χώρας».

localStorage.clear();


Πηγή