Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Έκκληση Κουρτς στους Αυστριακούς να τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό: «Η κατάσταση είναι σοβαρή»

«Η κατάσταση είναι σοβαρή» – Newsbeast

Έγγραφο προς τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας απηύθυνε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ζητώντας τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, με φόντο τα ολοένα και περισσότερων νέα κρούσματα και επισημαίνοντας ότι σε πολλά ομόσπονδα κρατίδια οι αριθμοί έχουν φτάσει σε «πολύ ανησυχητικά επίπεδα».

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία μαζική εξάπλωση του ιού σε ορισμένες πόλεις και χώρες της Ευρώπης, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την καταπολέμησή του με πολύ δραστικά μέτρα», αναφέρει ο καγκελάριος, τονίζοντας πως «πρέπει να είναι σαφές σε όλους στη χώρα: η κατάσταση είναι σοβαρή».

Ο ίδιος προειδοποιεί πως ένα νέο κύμα μολύνσεων, όπως στη γειτονική χώρα, την Τσεχία, οδηγεί σε μοιραίες επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας και στις επιχειρήσεις, φέρνει το σύστημα υγείας στα όρια των δυνατοτήτων του και προκαλεί de facto ένα δεύτερο lockdown.

«Το ζήτημα τώρα είναι τα ομόσπονδα κρατίδια, που επηρεάζονται ιδιαίτερα, να εντείνουν με στοχευμένο τρόπο τα μέτρα στις περιοχές τους, καθώς, έπειτα από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα δεν θα είναι δυνατές για τις αρχές των εν λόγω ομόσπονδων κρατιδίων ούτε η πραγματοποίηση γρήγορων τεστ ούτε η στοχευμένη ανίχνευση επαφών» παρατηρεί ο Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ταυτόχρονα, ο Αυστριακός καγκελάριος απευθύνεται προς τον πληθυσμό σημειώνοντας: «Απευθύνω έκκληση σε όλους τους ανθρώπους να λάβουν σοβαρά υπόψη την κατάσταση στη χώρα και να υποστηρίξουν τα μέτρα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι αποφασιστικές για το εάν η εξάπλωση του ιού μπορεί να επιβραδυνθεί και να περιοριστεί ή εάν η πανδημία μπορεί να προκαλέσει ακόμη πολύ μεγαλύτερες ζημίες στο σύστημα υγείας, στις θέσεις εργασίας και στις επιχειρήσεις στη χώρα”.


Πηγή