Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η κυβέρνηση απέλυσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Καταλονίας

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα την απόλυση του Αρχηγού της Αστυνομίας της Καταλονίας, Τζοσέπ Λουίς Τραπέρο. Πρόκειται για μέρος των μέτρων που λαμβάνει εφαρμόζοντας το άρθρο 155 του Συντάγματος, παίρνοντας δηλαδή τον έλεγχο της Καταλονίας.

Χθες, Παρασκευή, ο Μαριάνο Ραχόι είχε απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον διοικητικό διευθυντή της περιφερειακής αστυνομίας, των λεγόμενων «Mossos d’Esquadra» καθώς και μέλη της περιφερειακής διοίκησης της Καταλονίας, μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του περιφερειακού κοινοβουλίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των καθηκόντων του προέδρου και του αντιπροέδρου της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, σύμφωνα με τα βασιλικά διατάγματα που δημοσιεύτηκαν το πρωί στην Επίσημη Εφημερίδα του Κράτους. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά τις απομακρύνσεις του Κάρλας Πουτζντεμόν και του Οριόλ Ζουνκέρας, όπως και όλων των μελών της κυβέρνησης, η Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία θα παίξει ρόλο κλειδί στο συντονισμό της μεταφοράς των διοικητικών αρμοδιοτήτων από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη.

localStorage.clear();


Πηγή