Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

«Η κυβέρνηση θα αφήσει στο χθες όσους δεν μπορούν να υπερβούν τον τεχνητό διχασμό» – Newsbeast

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το δημιουργικό και αποτελεσματικό της έργο αφήνοντας στο χθες όσους δεν μπορούν να υπερβούν τον τεχνητό διχασμό των Ελλήνων και καταστάσεις συκοφαντίας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στη σημερινή επέτειο της εκλογικής νίκης της ΝΔ, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για «γιορτινή ημέρα για όλους τους Έλληνες γιατί ο χρόνος που μεσολάβησε, απέδειξε ότι η επιλογή που έκανε ο ελληνικός λαός, έχει δικαιωθεί».

Εξέφρασε, επίσης, βεβαιότητα ότι «κόντρα στο κλίμα των ημερών, ότι και τον επόμενο χρόνο θα συνεχίσουμε με πάρα πολύ δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο το έργο μας αφήνοντας στο χθες όσους δεν μπορούν να υπερβούν τις καταστάσεις της συκοφαντίας και του τεχνητού διχασμού των Ελλήνων και όσους έχουν ακόμα υπόλοιπα με το παρελθόν τους.

Μπορούν να τα βρουν, μπορούν όσο καιρό χρειαστεί να ασχοληθούν με αυτά. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ουσιαστικά το δημιουργικό μας έργο ενώνοντας τους Έλληνες και κάνοντας πράξη ένα δημιουργικό και αποτελεσματικό έργο για την Αυτοδιοίκηση και τη χώρα».

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μεγάλη θετική πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση καθώς καλείται να διαχειρισθεί έργα 2,5 δισ. ευρώ, με βασικό όρο την απόλυτη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

Υπενθύμισε ότι με απόφασή του όλα τα έργα που είχαν ενταχθεί χωρίς χρηματοδότηση στο «Φιλόδημος Ι» μεταφέρθηκαν στο νέο πρόγραμμα.

Όπως ανακοίνωσε, τα έργα της Στερεάς Ελλάδας που μεταφέρθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης» είναι 50, συνολικού προϋπολογισμού 115.698.880 ευρώ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Πηγή