Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Η ΛΑΕ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Με αφορμή την ισραηλινή επίθεση την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας, που κόστισε τη ζωή σε 16 Παλαιστινίους, η ΛΑΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει πως σε ένδειξη πραγματικής αλληλεγγύης, στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταβεί με αντιπροσωπεία της στην Παλαιστίνη, προκειμένου να ενώσει τη φωνή της με αυτήν του παλαιστινιακού λαού, απαιτώντας την άμεση ανακήρυξη ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές του Ισραήλ και την καταδίκη της «άσκησης ωμής βίας εις βάρος του μαρτυρικού αυτού λαού».

Εν τω μεταξύ, επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΕ, Διονύσης Φλαμιάτος, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση του «Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» στην Αθήνα.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Φλαμιάτος, αφού εξέφρασε τα συναισθήματα του ελληνικού λαού «που παραδοσιακά βρίσκεται αλληλέγγυος στον αγώνα του αδελφού παλαιστινιακού λαού για εθνική απελευθέρωση», αναρωτήθηκε «πώς ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τον αγώνα των Παλαιστινίων για λευτεριά, στέκει αλληλέγγυος και συμπαρίσταται στο δράμα του και ελπίζει σε νίκη του, όταν ταυτόχρονα το κόμμα του και η κυβέρνησή του είναι η πιο φιλο-ισραηλινή κυβέρνηση όλων των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων. Έχουν δέσει στο άρμα των σιωνιστών την Ελλάδα, αναπτύσσοντας στρατιωτικές-εμπορικές σχέσεις, κάνοντας κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, κλπ.. Δηλαδή έρχονται εδώ και κλαίνε για τον αδελφό Παλαιστινιακό λαό, ενώ την ίδια στιγμή συμμαχούν με τον δολοφόνο του» τόνισε ο κ. Φλαμιάτος.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε συντονισμό με άλλες αριστερές αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις και παλαιστινιακές οργανώσεις σε συγκέντρωση «καταγγελίας της νέας σφαγής των Παλαιστινίων», την Τρίτη 3/4/18, στις 6.30 μ.μ., μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ.

localStorage.clear();


Πηγή