Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η μάχη για τη Δήμο της Αθήνας

Παραδοσιακά, ο Δήμος Αθηναίων είναι το μήλον της έριδος μεταξύ νέων, αλλά και παλαιότερων στην πολιτική.

Από νωρίς, μιας και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν το 2019, σειρά αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων δηλώνει το «παρών». «Βαριά» ονόματα ήδη εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για υποψηφιότητα στο Δήμο Αθηναίων και προκαλούν συνωστισμό.

Ήδη βρίσκονται διεργασίες σε εξέλιξη.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ανακοίνωσε επισήμως ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, όμως στη ΝΔ υπάρχουν και άλλα ονόματα που φέρονται έτοιμοι να είναι οι βασικοί υποψήφιοι του κόμματος

Κατά πληροφορίες ενδιαφέρονται για τη Δημαρχία η πρώην υπουργός Τουρισμού, νυν τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, υπάρχει ο ανεξάρτητος πλέον, αλλά προερχόμενος από τη ΝΔ δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος φαίνεται να κάνει ανάλογες κινήσεις.

Ένα από τα «βαριά» ονόματα που ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος  είναι ο Ηλίας Ψινάκης. Ο νυν δήμαρχος Μαραθώνα έχει την εμπειρία και ως πρώην δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων.

Ενδιαφέρον για υποψηφιότητα έχει εκδηλώσει και η ηθοποιός Μιμή Ντενίση, η οποία ηγείται οργανώσεων για την προστασία του Δήμου.

Την απόφαση να κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή διεκδικώντας μάλιστα και κεντρικό πολιτικό ρόλο σε αυτήν, λαμβάνει ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος της Αθήνας φαίνεται να έχει αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα, κόντρα στη Φώφη Γεννηματά, για να τεθεί επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την απόφασή του αυτή αναμένεται να την ανακοινώσει συντόμως με επίσημη δήλωση.

localStorage.clear();


Πηγή