Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η Νέα Δημοκρατία «αποχαιρετά» τον Αντώνη Φούσα -«Πολύτιμο στέλεχος, με σημαντικές παρεμβάσεις και διακρίσεις»

Η Νέα Δημοκρατία «αποχαιρέτισε» τον Αντώνη Φούσα με μια συλλυπητήρια ανακοίνωση.

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον πρώην υπουργό και βουλευτή Αντώνη Φούσα, ο οποίος υπήρξε για δεκαετίες επιφανής νομικός και πολύτιμο στέλεχος της παράταξής μας, με σημαντικές παρεμβάσεις και διακρίσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια επισημαίνει: «Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ρεπετίστα του Δήμου Άνω Καλαμά Ιωαννίνων. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως δικηγόρος με ειδίκευση στην ποινική δικηγορία. Το 1974, ως νέος τότε δικηγόρος, ήταν ο πρώτος που υπέβαλε μήνυση σε βάρος των πραξικοπηματιών για τα εγκλήματα της επταετίας, προκαλώντας την καταδίκη των δραστών.

Ο Αντώνης Φούσας διετέλεσε Υπουργός Αιγαίου με τη ΝΔ

Εκλέχτηκε βουλευτής Ιωαννίνων το 1993, το 1996 και το 2004, ενώ διετέλεσε υπουργός Αιγαίου στις κυβερνήσεις Ιωάννη Γρίβα και Ξενοφώντα Ζολώτα κατά τα έτη 1989 και 1990.

Στη μακρά πολιτική και επαγγελματική του διαδρομή, ο Αντώνης Φούσας διακρίθηκε για το ήθος, τη μαχητικότητα και την αγάπη του για την Ελλάδα και την ιδιαίτερή του πατρίδα. Η μνήμη του θα αποτελεί για όλους μας πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια», καταλήγει η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΝΔ.


Πηγή