Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Η Νέα Φιλαδέλφεια φιλοξενεί έκθεση με τις δημιουργίες παιδιών προσφύγων

Η Νέα Φιλαδέλφεια φιλοξενεί έκθεση με τις δημιουργίες παιδιών προσφύγων

Μία έκθεση που έχει ένα στοιχείο που τη διαφοροποιεί σε σχέση με τις υπόλοιπες φιλοξενείται στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τίτλο «Το Δικό Μου Μουσείο».

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας προβάλει έντεκα έργα που δημιουργήθηκαν από πρόσφυγες μαθητές και μετανάστες ηλικίας 7 έως 12 ετών, του 6ου Δημοτικού Σχολείου, κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, στο πλαίσιο σχεδίου εργασίας με θέμα τις έννοιες «ταυτότητα» και «μουσείο».

Οι δημιουργοί των έργων επισκέφτηκαν το μουσείο «Φιλιώ Χαϊδεμένου», εμπνεύστηκαν και προβληματίστηκαν από τα εκθέματα, προσπάθησαν να βρουν σημεία σύνδεσης μεταξύ της δικής τους ιστορίας και της προσφυγικής ιστορίας που αφηγείται το συγκεκριμένο μουσείο. Στη συνέχεια, μέσω μίας σειράς βιωματικών δράσεων, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να διερευνήσουν περαιτέρω τον ρόλο του μουσείου στη ζωή μας, στη διαμόρφωση της ταυτότητάς μας, τόσο της συλλογικής όσο και της ατομικής.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι προβληματισμοί τους αυτοί πήραν τη μορφή καλλιτεχνικών έργων, τα οποία και παρουσιάζουν στον χώρο εκδηλώσεων του ΠΠΙΕΔ.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και τις 26 Ιανουαρίου 2020, τις καθημερινές 09:00-21:00 και Σάββατο-Κυριακή 10:00-14:00.


Πηγή