Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η Ουγγαρία θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου

Τις νομικές ενέργειές της κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αποφασίσει τη Δευτέρα η Ουγγαρία, όπως προανήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν.

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε την Τετάρτη υπέρ της εκκίνησης διαδικασίας επιβολής κυρώσεων στη Βουδαπέστη για μη τήρηση των κανόνων της ΕΕ για τη δημοκρατία, τα πολιτικά δικαιώματα και τη διαφθορά.

Ο Όρμπαν δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας πως αναμένει «σοβαρό νομικό ντιμπέιτ» για την απόφαση αυτή.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ένας από τους σφοδρότερους πολέμιους της μετανάστευσης στην ΕΕ, τόνισε πως με τις επικείμενες ευρωεκλογές, οι μέρες του τωρινού κοινοβουλίου είναι μετρημένες.

Επέκρινε και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία απηύθυνε έκκληση στα κράτη της ΕΕ να διασφαλίσουν επαρκείς πόρους για τη Frontex για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση, σε συμφωνία με τα σχέδια της Κομισιόν.

«Οπότε, το σχέδιο είναι πως εάν η Ουγγαρία δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να δεχθεί μετανάστες, πρέπει να της αφαιρεθεί το δικαίωμά της να προστατεύει τα σύνορά της» σχολίασε ο Όρμπαν. «Θέλουν να στείλουν εδώ μισθοφόρους από τις Βρυξέλλες και να το στερήσουν από τους Ούγγρους, τα παιδιά μας, που προστατεύουν τα σύνορά. Και δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες, θα αφήσουν τους μετανάστες να περάσουν» πρόσθεσε.

localStorage.clear();


Πηγή