Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η πιο κομψή πόλη της Βαλτικής

Το αρχιτεκτονικό διαμάντι της Ευρώπης, η Ρίγα είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα και είναι μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη.

Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας της Λετονίας και η πλούσια ιστορία της αποτυπώνονται στις μεσαιωνικές γειτονιές της και τις αρ νουβό συνοικίες της.

Η κομψή πόλη της Βαλτικής έχει έντονη πολιτιστική ζωή, καταπράσινα πάρκα και μια παραμυθένια γοητεία.

Ο καθεδρικός της Ρίγα αποτελεί τη μεγαλύτερη μεσαιωνική εκκλησία στην Βαλτική και κατασκευάστηκε το 1211 από τον επίσκοπο Αλβέρτο της Ρίγας.

Εκεί στεγάζεται και το μουσείο ιστορίας της πόλης που αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μουσεία στην Ευρώπη καθώς χρονολογείται από το 1773.

Το εντυπωσιακό όργανο του καθεδρικού ναού διαθέτει 6.718 σωλήνες και 116 όργανα και κατασκευάστηκε το 1884.

Αξίζει να επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης που χρονολογείται από το 1330 και σήμερα στεγάζει το μουσείο της Λετονικής Ιστορίας και το μουσείο ξένης τέχνης ενώ αποτελεί και την κατοικία του προέδρου της χώρας.

Το ιστορικό κέντρο της Ρίγα αποτελείται από στενά λιθόστρωτα σοκάκια και όμορφες μικρές πλατείες.

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Νταουγκάβα και αποτελεί μουσείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Εκεί βρίσκεται εκτός από τον καθεδρικό ναό,  η εκκλησία του Αγίου Πέτρου, ο Οίκος των Μαυροκέφαλων και η πλατεία δημαρχείου που την κοσμεί το άγαλμα του πολιούχου αγίου της πόλης.

Στο μουσείο Κατοχής της Λετονίας παρουσιάζεται η ιστορία του λετονικού έθνους μέσα από τη σοβιετική και γερμανική κατοχή της Λετονίας από το 1940 έως το 1991.

Ο επισκέπτης δεν πρέπει να φύγει χωρίς να δοκιμάσει το piragi, ένα δημοφιλές φαγητό του δρόμου που αποτελείται από γεμιστές πίτες με λαχανικά ή κρέας.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Ρίγα / Λετονία

Διαφορά ώρας:

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.

ΛΕΤΟΝΙΑ ΡΙΓΑ ΛΕΤΟΝΙΑ ΡΙΓΑ ΛΕΤΟΝΙΑ ΡΙΓΑ ΛΕΤΟΝΙΑ ΡΙΓΑ ΛΕΤΟΝΙΑ ΡΙΓΑ ΛΕΤΟΝΙΑ ΡΙΓΑ ΛΕΤΟΝΙΑ ΡΙΓΑ


Πηγή