Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Η ποινή του δικαστηρίου για τη μητέρα που χτύπησε την 13χρονη κόρη της με σκουπόξυλο

Παρουσιάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις της, υποσχόμενη ότι δεν θα ξανασυμβεί η μητέρα που χτύπησε την κόρη της.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή σωματική βλάβη. Καταδίκασε την 51χρονη που μεγάλωνε μόνη το παιδί της σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών για απλή σωματική βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία με τριετή αναστολή.

Η ανήλικη είχε μεταφερθεί την επόμενη μέρα του επεισοδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου από τον διευθυντή του σχολείου της και ψυχολόγο, και οι γιατροί είχαν διαπιστώσει εκδορές από χτυπήματα.

Η 13χρονη ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της την τραυμάτισε στο χέρι με μαχαίρι, κάτι που στην πορεία δεν επιβεβαιώθηκε. Η μητέρα φαίνεται να τη χτύπησε στα χέρια και στα γόνατα με σκουπόξυλο, δύο φορές, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

«Μετανιώνω την κάθε ώρα και στιγμή που τη χτύπησα. Θόλωσα που ήταν μέσα στα δωμάτιο με το τηλέφωνο. Είδα τα μηνύματα. Δεν έχει ξανασυμβεί άλλο παρόμοιο περιστατικό στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να ξαναγίνει κάτι τέτοιο», είπε απολογούμενη η καταδικασθείσα.

Νωρίτερα στο δικαστήριο κλήθηκε και εξετάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας ο γυμνασιάρχης του Σχολείου, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκε το περιστατικό, όταν η ανήλικη τον επισκέφτηκε στο γραφείο του με άλλες τρεις μαθήτριες που την παρακινούσαν να μιλήσει.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης εξετάστηκε ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετά το επεισόδιο επέστρεψε στο σπίτι και μένει εκεί για να βοηθήσει την κατάσταση. Ο πατέρας είπε ότι δεν έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό, τόνισε ότι εσφαλμένα η 51χρονη αντέδρασε έτσι, αλλά επισήμανε και το γεγονός ότι η συμπεριφορά της ανήλικης έχει αλλάξει από τότε που πήγε στο Γυμνάσιο.

«Το Αυτόφωρο πείστηκε σε όλα όσα είπατε. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε και να προσεγγίσετε με έναν διαφορετικό τρόπο την 13χρονη προκειμένου να την προστατέψετε», είπε απευθυνόμενη προς την κατηγορούμενη η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η πρόεδρος απευθύνθηκε και στον πατέρα της ανήλικης. «Θα συνεχίσετε να είστε μαζί. Η ανήλικη δεν σας έχει μόνο ανάγκη, αλλά προστρέχει και σε εσάς», επισήμανε.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε αθώωση της κατηγορούμενης από τις κατηγορίες. «Το δικαστήριο πρέπει να χειριστεί την υπόθεση με ανθρωπιά, προς το συμφέρον της ανήλικης. Σίγουρα πρόκειται για μία ακραία πράξη. Διατηρώ όμως αμφιβολίες για την κατηγορούμενη. Σίγουρα υπάρχουν ιατρικά πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν τις εκδορές και τις κακώσεις. Εντούτοις, υπάρχει και η κατάθεση ψυχολόγου, που επισημαίνει ότι η ανήλικη ήταν θυμωμένη και υπερέβαλε», είπε κάνοντας την πρότασή του ο εισαγγελέας έδρας, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση ότι η κατηγορούμενη αντέδρασε έντονα, στην προσπάθειά της να προστατέψει την ανήλικη από μητρικό ένστικτο.

Τώρα η οικογένεια της ανήλικης θα κάνει αίτηση στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να εκδοθεί διάταξη, και η 13χρονη, η οποία φιλοξενείται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, να επιστρέψει στην οικία της.

localStorage.clear();


Πηγή