Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Η πολιτικός που προτείνει πρόστιμο στους άντρες που αυτοϊκανοποιούνται

Πρόστιμο ύψους 100 δολαρίων κάθε φορά που ένας άντρας αυτοϊκανοποιείται προτείνει ένα σχέδιο νόμου που κατέθεσε μια πολιτικός στο Τέξας των ΗΠΑ.

Η Δημοκρατική Τζέσικα Φάραρ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, γνωρίζει βέβαια ότι το σχέδιο νόμου της δεν πρόκειται να προχωρήσει. Αυτό που θέλει να καταδείξει είναι το πώς οι γυναίκες έχουν επηρεαστεί από τις αλλαγές στο σύστημα υγείας στην πολιτεία της, ειδικά σε σχέση με τις αμβλώσεις. Και να δώσει μια γεύση του ίδιου τους του φαρμάκου στους άντρες νομοθέτες, όπως παρατηρεί το CNN.

Το σχέδιο νόμου της προβλέπει επίσης μια 24ωρη υποχρεωτική περίοδο αναμονής πριν από επέμβαση βαζεκτομής ή τη χορήγηση ιατρικής συνταγής για βιάγκρα.

Η Φάραρ μάχεται εδώ και καιρό για τα ζητήματα υγείας των γυναικών σε μια πολιτεία που έχει καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την άμβλωση. Και με το νομοσχέδιο, θέλοντας να καταδείξει ένα διπλό σεξιστικό στάνταρντ, τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε ζητήματα που σχετίζονται με τις παροχές υγείας.

«Ας δούμε τι έχει κάνει το Τέξας στις γυναίκες. Κι αν οι άντρες έπρεπε να υποβληθούν στις ίδιες διαδικασίες;», τόνισε η Φάραρ στο CNN.

Σύμφωνα με την ίδια, η εκσπερμάτωση εκτός αιδοίου γυναίκας ή ιατρικών εγκαταστάσεων θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως μια «πράξη ενάντια σε ένα αγέννητο παιδί» και «αποτυχία όσον αφορά στην προστασία της ιερότητας της ζωής».


Πηγή