Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η πριγκίπισσα Μάκο απαρνείται τους τίτλους και παντρεύεται έναν «κοινό θνητό»

Σε μία σημαντική ανακοίνωση προέβη σήμερα η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου της Ιαπωνίας, καθώς η μεγαλύτερη εγγονή του 83χρονου αυτοκράτορα Ακιχίτο και πρωτότοκη κόρη του πρίγκιπα Ακισίνο θα παντρευτεί σύντομα. Ο τυχερός που έκλεψε την καρδιά της είναι ένας πρώην συμφοιτητής της από το πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Η 25χρονη πριγκίπισσα Μάκο αναμένεται να παντρευτεί μετά την προσεχή χρονιά τον «κοινό θνητό» Κέι Κομούρο, διπλωματούχο του Πανεπιστημίου Χιτοτσουμπάσι του Τόκιο. Οι δύο νέοι γνωρίστηκαν πριν πέντε χρόνια σε ένα εστιατόριο στην περιοχή Σιμπούγια του Τόκιο κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης. Όπως μετέδωσε το NHK, έχουν συναντηθεί έκτοτε αρκετές φορές.

Ο εκλεκτός της πριγκίπισσας, Κέι, είναι λάτρης των ωκεανών, του αρέσει να κάνει σκι, να παίζει βιολί και να μαγειρεύει. Φέρεται να έχει συναντήσει τους γονείς της Μάκο, τον πρίγκιπα Ακισίνο και την πριγκίπισσα Κίκο, οι οποίοι δέχτηκαν την ένωση αυτή αλλά και τις συνέπειες που αυτή θα φέρει.

Μόλις η πριγκίπισσα Μάκο παντρευτεί, θα πρέπει να εγκαταλείψει την αυτοκρατορική οικογένεια. Σύμφωνα με τον κανονισμό, κάθε γυναίκα μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας όταν παντρευτεί κοινό θνητό χάνει το καθεστώς που τη διέπει και γίνεται και αυτή μία απλή πολίτης.

Η είδηση του γάμου επαναφέρει το θέμα που όλο και περισσότεροι Ιάπωνες θέλουν να επανεξεταστεί. Να επιτρέπεται στις γυναίκες να παραμένουν μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας αλλά κυρίως να επιτρέπεται σε γυναίκα να ανέλθει στον Θρόνο των Χρυσανθέμων.

localStorage.clear();


Πηγή