Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η πρώην χρηματίστρια της Wall Street που άνοιξε την πρώτη ακαδημία για τραβεστί

Η Veronica Vera, εκτός από συγγραφέας του βιβλίου «Miss Vera’s Cross Gender Fun for All», είναι και η ιδρύτρια της σχολής για αγόρια που θέλουν να γίνουν κορίτσια. Το Miss Vera είναι η πρώτη ακαδημία για τραβεστί στον κόσμο που λειτουργεί στο διαμέρισμά της στο Chelsea των ΗΠΑ.

Η κ.Vera, όπως την αποκαλούν, είναι μια πρώην χρηματίστρια στη Wall Street που άνοιξε την εν λόγω σχολή στις αρχές της δεκαετίας του ’90 προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες χιλιάδων αντρών που θέλουν να διευρύνουν τα όρια του φύλου τους και να εξερευνήσουν τη θηλυκή πλευρά τους- άλλοι θέλουν να το κάνουν για μια μέρα, άλλοι για μια ζωή.

Περίπου το 60% αυτών των αντρών περιγράφουν τον εαυτό τους ως στρέιτ και είναι συνήθως παντρεμένοι. Για την κυρία Vera αυτές οι λεπτές γραμμές που χωρίζουν τέτοιες ετικέτες είναι μη διακριτές.

Σύμφωνα με την ιδρύτρια της σχολής «μερικά από τα σπουδαιότερα μυαλά αυτής της χώρας έχουν περάσει το κατώφλι της σχολής, αλλά οι περισσότεροι θέλουν να μείνει κρυφό».

Ο ηθοποιός Paul Dano ζήτησε τη βοήθεια της ακαδημίας προκειμένου να προετοιμαστεί για το ρόλο της ταινίας Extra Man ενώ ένας από τους πρώτους μαθητές της ακαδημίας, ήταν ο δισεκατομμυριούχος James Pritzker ο οποίος μετά την αλλαγή φύλου έγινε Jennifer Natalya.

«Οι περισσότεροι από τους μαθητές» λέει «θέλουν να τιμήσουν τη πλευρά του εαυτού τους που θέλει να ζήσει ως γυναίκα. Όσοι έρχονται εδώ, θέλουν να δουν τη μετάβαση… Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στους στρέιτ, τους γκέι και τους bisexual. Αρκετοί μαθητές μου μου λένε “είμαι ετεροφυλόφιλος, αλλά όταν έρχομαι εδώ, όλα κυλάνε διαφορετικά”. Άλλοι θέλουν να εξερευνήσουν τη θηλυκή πλευρά τους κάνοντας σεξ με έναν άντρα, αλλά όχι να συνδεθούν μαζί του συναισθηματικά».

Οι γυναίκες σύζυγοι των αντρών είναι πάντα καλοδεχούμενες στη σχολή λέει η κ. Vera, επισημαίνοντας πως ολοένα και περισσσότερα ζευγάρια επιλέγουν να έρθουν εδώ.

«Πολλοί που ζουν ανάμεσα σε δυο κόσμους, θα ήθελαν ένα μέρος όπου θα έρχονταν οι γυναίκες τους να συναναστραφούν και με άλλες γυναίκες με παρόμοιο θέμα. Έχουμε έναν μαθητή που τον λένε Pat/Bianca, έναν παντρεμένο άντρα με δυο παιδιά γύρω στα 40, ο οποίος έρχεται εδώ γιατί η γυναίκα του βρήκε την ακαδημία στο διαδίκτυο και τον ενθάρρυνε να γραφτεί» επισημαίνει.

Την αποκαλούν δεσποινίς Judy και μαθαίνει τους μαθητές πώς να εκφράζονται με συναισθηματικό τρόπο και πώς να είναι πιο περιγραφικοί, να ξεδιπλώνουν τα συναισθήματά τους, κάτι που συνήθως δεν κάνουν οι άντρες.

Η διαδικασία αναζήτησης ενός νέου ονόματος είναι εξίσου σημαντική. «Συνήθως, τις περισσότερες φορές, το άτομο που έρχεται εδώ έχει ήδη επιλέξει το όνομα, υπάρχουν όμως και εκείνες οι περιπτώσεις που δεν έχουν κάνει την επιλογή. Οπότε, τους βοηθάμε και πάνω σε αυτό» λέει.

Οι μαθητές κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση με την άλλη ταυτότητα, σε εστιατόριο. «Το αποκαλώ το “δείπνο των ντεμπιτάντ” και τους προετοιμάζω κατάλληλα- με μαθήματα για καλύτερο βάδισμα, για παράδειγμα, ενώ τις ενθαρρύνω να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις όταν βρεθούν εκεί έξω-  να αποφεύγουν τις σχάρες του μετρό όταν φορούν γόβες κλπ…», καταλήγει.


Πηγή