Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Η πόλη των… φαντασμάτων στην καρδιά του αμερικανικού νότου

Στοιχειωμένες οικίες, βρύα που στάζουν από τα δέντρα και ξεναγήσεις στην πόλη με νεκροφόρα, η Σαβάνα, δεν είναι η τυπική αμερικανική πόλη.

Ιδρύθηκε το 1733 και αποτελεί την αρχαιότερη πόλη της Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Πόλεμοι, τυφώνες, επιδρομές πειρατών και κίτρινος πυρετός μετέτρεψαν την πόλη σε ένα απέραντο νεκροταφείο. Σήμερα οι ανατριχιαστικές της ιστορίες προσελκύουν πλήθος τουριστών που θέλουν να δουν από κοντά αν ισχύουν ή όχι οι θρύλοι της Σαβάνα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο Telfair, το πάρκο Forsyth, την ιστορική συνοικία και την πλατεία Columbia όπου ο χρόνος βρίσκεται σταματημένος στην προπολεμική περίοδο.

Μάλιστα σε αρκετά σπίτια βάφουν τις εισόδους τους με μπλε χρώμα που υποτίθεται ότι διώχνει τα πνεύματα. Εδώ, θα απολαύσει κανείς ιδιαίτερες τοπικές σπεσιαλιτέ, κοκτέιλ σε στοιχειωμένα μπαρ και θα απολαύσει την ανθηρή καλλιτεχνική σκηνή της πόλης.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Σαβάνα / Τζόρτζια

Διαφορά ώρας: 9 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 17 ώρες από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και Ατλάντα και 17 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Ουάσιγκτον.

ΣΑΒΑΝΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ

ΣΑΒΑΝΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΣΑΒΑΝΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΣΑΒΑΝΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΣΑΒΑΝΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΣΑΒΑΝΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΣΑΒΑΝΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΣΑΒΑΝΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΣΑΒΑΝΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ

localStorage.clear();


Πηγή